De koers wacht op niemand

Ook in de meivakantie werd er gewoon door gestreden in de VJC. Bij iedere groep ontbraken er wel een paar die op vakantie/hoogtestage waren. Dat merk je meteen bij de grootste renners waar er maar drie het wedstrijdformulier tekenden. Bij de kleinsten waren twee strijders aanwezig. Bij de middengroep waren er ook twee niet, maar aangezien daar ook weer een nieuw lid aansloot en de groep al groot is, was de strijd daar weer volop aanwezig.

Korte koersjes
Om even op te warmen werd er gestart met een kort fel wedstrijdje. Twee ronden voor de 1ste categorie, drie voor de 2de en vier voor de 3de categorie. Bij die laatste groep fungeerde Jesse als haas en lead-out, ook om zichzelf vast warm te rijden voor later. De sprint werd uiteindelijk gewonnen door Fabio (3pt) voor Mimi (2pt) en Jente (1pt). Fabio doet vandaag goede zaken in het totaal klassement, zoveel is al duidelijk.

De grote groep van de 2de categorie kreeg er als gezegd een nieuwe renner bij, Moos. Nu rijden er dus in elke groep een lid van deze familie mee. Mimi bij de grootste, Fien bij de kleinste. Broer Moos liet zonder ooit aan een training mee gedaan te hebben al zien dat hij goed mee kon. De groep van 10 renners blijf lang bij elkaar en dat leverde in de sprint een fotofinish op die door de jury meerdere keren bekeken moest worden. Uiteindelijk bleek Briek de massasprint gewonnen te hebben (10pt), voor Isaac (9pt), Elliot (8pt), Shai (7pt), Tim (6pt), Moos (5pt), Osher (4pt), Yoav (3pt), Micah (2pt) en Romain (1pt).

Fien en Thorben gingen in hun race met elkaar de strijd aan. Ook hier werd het een enerverende sprint die Fien maar net wist te winnen (2pt) voor Thorben (1pt). Punten die beide goed kunnen gebruiken in hun jacht op de leiderstrui van de afwezige Arnau.

Sprint met staande start
Twee weken terug was er sprint met vliegende start. Deze keer een met staande start. Twee sprints en de beste tijd geldt. In totaal waren er 15 deelnemers, dus de snelste tijd krijgt 15pt, de 2de krijgt 14pt, en zo verder. Vorige keer sprongen er wat renners positief tussenuit, en nu laat Romain weer zien over spurters benen te beschikken. Ook Moos liet zien dat sprinten zijn ding is door de snelste tijd van de midden groep te laten noteren. Wat ook opviel is dat de renners die met een te groot verzet vertrekken moeite hadden om op stoom te komen. Die achterstand is op zo’n korte afstand bijna niet meer goed konden maken! Met een klein verzet vertrekken en goed schakelen dus! De tijdwaarneming werd deze keer extra scherp gedaan met behulp van de vader van Thorben.

Uitslag
Naam Tijd Punten
Fabio 10,85 15
Jente 11,80 14
Mimi 12,13 13
Moos 12,57 12
Briek 12,88 11
Isaac 12,88 11
Romain 13,52 9
Tim 13,53 8
Shai 13,60 7
Fien 13,67 6
Micah 13,80 5
Elliot 13,92 4
Thorben 13,95 3
Yoav 13,98 2
Osher 13,99 1

Slot koersje
Aangezien er nog 15 minuten over waren was er nog tijd voor nog een kort wedstrijdje. Nog een keer alles uit de kast over drie ronden voor de twee grootsten en twee rondjes voor Thorben en Fien. De eerste koers en het sprinten was toch vermoeiend genoeg om de benen bij sommige af te snijden en bij andere de diesel op gang te brengen. Mimi won de sprint bij de grote motoren (3pt) voor Fabio (2pt) en Jente (1pt).

Bij de mannen in de middengroep pakte Elliot weer terug wat hij vorige week verloor door de sprint te winnen (10pt), voor Isaac (9pt). Isaac pakte over de dag heen de meeste punten en alles kruipt dus weer op elkaar in de stand in deze groep. Shai werd 3de (8pt) door zoals altijd door te blijven bijten tot de streep. Moos (7pt) liet ook hier zien dat hij makkelijk mee kan komen in deze groep. Osher (6pt) hervond aan het einde zijn vorm van de vorige week. Daarna volgde Tim (5pt), die een ronde voor het einde nog demarreerde, maar daar de prijs voor moest betalen. Briek pakte als de benjamin van de hele groep toch weer 4pt om volop mee te blijven doen voor eindwinst. Romain (3pt) liet in de achtervolging Yoav (2pt) en Micah (1pt) achter zich.

Fien en Thorben maakte er weer een spannende strijd van in hun twee ronden. Weer trok Fien (2pt) aan het langste eind en pakte Thorben het laatste punt van de dag.

Strijders
Aangezien niet alle strijders hun truien konden tonen besloot de jury om vandaag deze trui even te laten voor wat die is. Volgende week mogen de trotse bezitters deze weer tonen bij de training op dinsdag en de wedstrijd op donderdag.

Leiders
Fabio heeft de leiding wel heel strak in handen genomen in zijn groep. Daar moeten combines gesmeed worden om die er nog uit te rijden! Door het ontbreken van Gijs heeft Elliot zijn leiderstrui weer terug. Maar alles ligt nog wagenwijd open in deze groep. En ook bij de kleinste is de spanning om te snijden. Fien heeft Arnau duidelijk in het vizier en Thorben zit op het vinkentouw. Nog drie dagen VJC!

Huidige stand na 6 dagen (aantal wedstrijden aanwezig):
Categorie 1:
Arnau 35pt (4 op 6)
Fien 33pt (4 op 6)
Thorben 24pt (5 op 6)
Joep 10pt (4 op 6)
Abe 6pt (1 op 6)
Rosa 3pt (1 op 6)

Categorie 2:
Elliott 121pt (6 op 6)
Briek 115pt (6 op 6)
Isaac 109pt (6 op 6)
Gijs 102pt (5 op 6)
Shai 75pt (4 op 6)
Osher 59pt (5 op 6)
Micah 50pt (6 op 6)
Romain 38pt (4 op 6)
Tim 27pt (2 op 6)
Moos 25pt (1 op 6)
Yoav 25pt (4 op 6)
Silvan 24pt (3 op 6)

Categorie 3:
Fabio 120pt (6 op 6)
Jente 93pt (6 op 6)
Ravi 91pt (5 op 6)
Mimi 69pt (5 op 6)
Quinten 47pt (4 op 6)
Davin 39pt (3 op 6)
Max 39pt (5 op 6)
Samuel 7pt (1 op 6)

De truien kunnen op de training van dinsdag en de wedstrijd van donderdag weer getoond worden. Weer even wassen voor de zekerheid, je weet maar nooit of je hem vast kan houden. Donderdag 13 mei, op Hemelvaartsdag, is de volgende afspraak voor dag 7 van de VJC!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑