Inktzwart [update 21 mei herdenkingsronde Sloten]

Met verbijstering hebben alle betrokkenen van WV de Amstel kennis genomen van het plotselinge overlijden van Camiel Zwart. Camiel was al heel lang een vaste waarde van de dinsdagavondcompetitie. In een verslag uit 2011 staat: “(…) maar Camiel Zwart deed wat er van hem verwacht mag worden. Hij reed in zijn eentje het gaatje dicht en won vervolgens moeiteloos”. Camiel was vrijwel altijd aanwezig, won vrijwel altijd en groeide uit tot de ultieme tegenstander van de dinsdagavondrenner. Als je desondanks door iedereen gewaardeerd wordt en iedereen je graag ziet komen ben je gewoon een hele sympathieke gozer. Onbegrijpelijk dat hij er niet meer is. Wij wensen zijn familie heel veel sterkte.

Edwin Commandeur, ook regelmatig deelnemer op de dinsdagavond, schreef met instemming van alle Amstelmasters onderstaand I.M. over Camiel:

Het is dinsdagavond op zomaar een zomerse dag. In de dinsdagavondcompetitie van WV de Amstel is er nog één bocht te gaan. Wie als eerste door die bocht gaat wint 99 van de 100 keer wordt week in week uit door dezelfde renner bewezen. Ook dit keer hebben we op allerlei manieren de uitslag van de vorige week (en al de weken daarvoor) proberen te voorkomen. Begonnen met een snelle start, dan een wisseltempo, demarreren voor de bocht, pionnen vooruitsturen, een superharde finale of versnellen op zijn Zoetemelks. Het mocht niet baten. Op het rechte eind voor de bocht wordt de sprint ingezet en dit keer ligt de snelheid nog hoger dan normaal. Toch komt een bekend wiel langzaam maar onweerstaanbaar langszij. Voor een moment is er de onzekerheid wie als eerste zal remmen maar dan is het voorbij. De veel winnaar wurmt zich ook deze keer zonder angst en snelheidsverlies door de bocht en is na enige pedaalslagen soeverein als eerste bij de meet.

Frustraties maken al snel plaats voor bewondering dat de winnaar dit huzarenstukje week in week uit kan volbrengen. Daarnaast is door de sympathieke lach van de kampioen geen plaats van afgunst om een verloren wedstrijd. Jouw interesse voor mederenners of gezelligheid om het gebeuren maakt je geliefd. En, na afloop, voor ons toch ook weer hoop bij het smeden van nieuwe plannen en tactieken voor de volgende week.

Camiel, we zullen je enorm missen maar voor ons blijft de laatste bocht op dinsdagavond altijd voor jou.

 

UPDATE LAATSTE RONDE VAN CAMIEL

De familie van Camiel laat ons het volgende weten: Op vrijdag 21 mei gaan we een rondje fietsen op Sloten met Camiel op een bakfiets. De start is om 11:06 uur, want Camiel is geboren op 6-11-1980. Het zou fijn zijn als er een aantal fietsers met hem mee zouden willen rijden op zijn laatste ronde op Sloten.

 

Een gedachte over “Inktzwart [update 21 mei herdenkingsronde Sloten]

  1. Wat een ontzettend mooi stuk hebben jullie geplaatst. Het troost ons enorm dat jullie ook zagen wat een mooi mens hij was. Bedankt namens de familie, Roos Zwart (zus).

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑