Opener tweede VJC 2021: winst voor Joppe

Donderdag werd de eerste rit van de 2e VJC van dit seizoen verreden. Joppe van de Weerdt wist het aanstormende peloton te weerstaan en de zege te pakken. Volgende week mag Joppe in het rood starten.

Het leek een droge koers te worden, maar in de loop van de middag kwamen er toch dreigende wolken aan en na de start begon het ook wat te druppelen en het parcours kreeg natte plekken. Het stuifmeel is inmiddels weg en echt glad werd het gelukkig niet meer waardoor iedereen veilig naar de streep kon. De groep was niet al te groot, maar de aanvalslust wel. De jury wachtte even met het drierondenklassement (winst voor Viego Tijssen), en er waren serieuze ontsnappingen van drie koppels: eerst Alexander Evers met Michiel Mouris, daarna Niek Voogt met Viego en in de finale met het rondenbord op 6 reden Joppe en Lorenzo van Velzen een mooie voorsprong bij elkaar. Met nog twee ronden te gaan leek winst van een van beiden zeker, maar bij het uitkomen van de laatste bocht kwam het peloton – op gang getrokken door Roel Mouris – toch tot aan het achterwiel van de vluchters. Joppe wist echter nog een sprintje te trekken en de winst naar zich toe te trekken. Lorenzo werd nog voorbij gestoken door Niek en werd knap 3e. Beste Nieuweling was Thomas Landman. In de laatste ronde schudde Tristan Geleijn nog de snelste eruit: 1.16,0.

Voorlopig is de VJC deel 2 gepland voor 27 mei, 3, 10, 17 en 24 juni en tussendoor nog een tijdrit op 8 juni (tevens het CK tijdrijden voor álle categorieën!). Stand etc volgt nog.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑