Vervolg VJC Jeugd

Aangezien er op Hemelvaartsdag geen VJC werd gehouden, stond donderdag 20 mei de 7de wedstrijddag op het programma. Iedereen was weer terug van vakantie of hoogtestage. Fris en scherp als een mes! Bij het bedenken van nieuwere wedstrijdvormen kwam een estafette uit de hoge hoed van de jury. Dat gaf chaos alom, maar dat past wel in tijden dat de Giro wordt verreden. Later meer.

Even inkomen
Eerst maar eens een kort wedstrijdje om de benen te testen. Vier ronden voor de zes grote motoren. Drie voor de middengroep van negen renners, twee voor de kleinsten die ook met z´n zessen waren. Helder en overzichtelijk. Tot iedereen door elkaar gaat rijden. De kopgroep van de middengroep aanhaakt bij de grote motoren en het lastig in te schatten is wie nog in welke ronde rijdt en wanneer de bel moet klinken voor wie. Gelukkig waren de enkele ouders langs de kant scherp en werd er druk gefilmd om alle massasprints te registreren zodat de punten goed verdeeld konden worden. Dank!

Bij de oudsten heeft Quinten blijkbaar getraind op de sprint. En ook bedacht vanaf waar hij zijn sprint zou lanceren. Daar was geen finishfoto voor nodig. De eerste 6pt gingen naar Quinten dus. Fabio (5pt) verdeelt en heerst de koers als leider, Ravi (4pt) volgt, Jente (3pt) wordt nooit weggereden door niemand. Samuel pakte 2punten voor Max (1pt).

De middengroep scheurde al snel in tweeën door het gebeuk van Gijs en Moos op kop. De kopgroep van vijf ging sprinten om de meeste punten. Moos (9pt) liet maar weer eens zien dat hij iedereen de maat kan nemen in deze groep. Gijs (8pt) bleef Isaac (7pt) nipt voor. De spint om de 4de plaats werd nipt gewonnen door leider Elliot (6pt) voor Osher (5pt). De overige vier renners hebben met vereende krachten proberen te achtervolgen maar konden het gat uiteindelijk niet meer dichten. Briek won het sprintje (4pt) voor Shai (3pt), Micah (2pt) en Romain (1pt).

De jongste groep bleef eerst nog bij elkaar. Maar al snel ontstonden daar ook gaten. Arnau was terug om zijn leiderstrui steviger om zijn schouders te krijgen. Daarvoor moet je sprints winnen en dat deed hij dan ook maar meteen (6pt) voor Fien (5pt). Torben (4pt), blijkbaar zonder H die ik er maar al te vaak bij verzin, bleef Rosa (3pt), Joep (2pt) en Abe (1pt) nipt voor in het groepssprintje achter de vluchters.

Foto: Abe, Joep en Rosa gaan hun laatste ronde in.

Estafetterace
Het leek de jury een goed idee om een estafetterace te houden. In totaal waren er 21 coureurs aanwezig. Zeven groepen van drie past dan precies! Zes grote motoren worden gekoppeld aan een van de jongste groep. De midden groep werd verdeeld bij de andere. En een groepje van drie renners uit de middengroep ging samen de strijd aan. Eerst even teamoverleg wie als eerste, tweede en derde zou starten en dan koers!

Oja, hoe gaan we elkaar na een ronde aflossen… Aantikken was het idee. In theorie klonk dat al spannend. In de praktijk was dat ook zo. De tweede aflossing werd omgeroepen door de jury zodat de chaos iets minder compleet bleef. Toch ging het buitengewoon goed en hard ook! Iedereen reed zijn eigen ronde volle bak en de kansen keerden constant. Ieders tactiek qua startvolgorde wierp zijn vruchten af, of uiteindelijk toch net niet.

Arnau, Gijs en Samuel bleken de winnende formule gevonden te hebben. Samuel trok uiteindelijk de 7punten voor hen over de streep. Isaac, Max en Fien gingen aan de haal met plek twee. Net voor de start was Fien nog gevallen op haar knie. Dat zag er even slecht uit, maar met zelden vertoonde Grinta verdapperde Fien zich als slotrijder om de andere aanstormende groepjes af te houden voor de tweede plek! 6 punten voor alle drie de rijders. Rosa, Micah en Fabio vlogen naar de derde plaats (5pt), voor Abe, Moos en Jente (4pt). Gevolgd door Joep, Shai en Ravi (3pt), Elliot, Osher en Romain (2pt). De sprintersploeg met Torben, Briek en Quinten pakte het laatste punt.

Nog maar een koers
Na deze enerverende onderneming was er nog net genoeg tijd voor een extra koersje. De roep om sprints met vliegende of staande start zijn door de jury ter harte genomen. En zullen in het vervolg weer eens opgenomen worden in de wedstrijden. We zijn voorlopig nog niet klaar met deze VJC zolang er geen wedstrijden in den lande georganiseerd kunnen worden.

Het wedstrijdverloop was gelijk aan de eerste koers. Ook hier werd fanatiek meegekeken door de ouders langs de kant om te zorgen dat de punten juist verdeeld werden. Vijf ronden moesten er afgeraffeld worden door de oudsten, vier door de middengroep en de kleinsten drie.

De knie van Fien hield haar aan de kant. Een punt voor de troost, en later een strijderstrui! De andere vijf gingen vlotjes van start. Arnau rook zijn kans om zijn voorsprong verder uit te breiden. El Imbatido won ook deze race (6pt) en sloot zo de dag af met drie overwinningen op een avond. Dat is nog eens een ander paar mouwen! Rosa sprintte naar plek twee (5pt) voor Torben (4pt), Joep (3pt) en Abe (2pt).

In de middengroep ontstond dezelfde kopgroep als eerder. Ook nu won Moos met afstand de sprint (9pt). Alleen wist Isaac (8pt) Gijs nu af te houden (7pt) in hun sprint om plek twee. Elliot (6pt) behield de leiderstrui door Osher nipt af te houden (5pt). In de stand is het nu voorin wel weer in elkaar geschoven. Alles zit hier nog op een zakdoek. Briek reed in zijn eentje tussen de groepjes in (4pt). Shai (3pt), Romain (2pt) en Micah (1pt) volgden.

Dat Quinten zijn sprint had geperfectioneerd was al gemeld. En ook nu was er weer niks aan te doen voor de rest! 6 punten! Fabio (5pt), kon wederom naaste belagers in het klassement Ravi (4pt) en Jente (3pt) afhouden om zijn grip op de leiderstrui te verstevigen. Samuel (2pt) en Max (1pt) pakten de laatste punten van de dag.

Strijders
Bij de kleinste was de strijderstrui al vergeven na twee van de drie onderdelen. Fien mag de komende week deze met trots tonen. Hopelijk hielp het ook tegen de pijn in de knie. Bij de middengroep ging de trui naar haar broer Moos. Als die vanaf het begin lid was geweest, en alle VJC-dagen had mee gestreden had ik nog maar moeten zien of iemand hem van de leiderstrui af had kunnen houden. De strijderstrui van vandaag was meer dan verdiend! Jente laat bij de grote motoren elke week zien dat ze haar vrouwtje meer dan staat tussen al dat geweld. De rode trui mag dan ook met trots gedragen worden de komende week!

Foto: Jente in haar strijderstrui

Leiders
Hoeveel dagen VJC er nog komen weten we nog niet. Dat hangt een beetje van de mogelijkheden tot andere wedstrijden af. Voorlopig gaan we door. En de leiders blijven de leiders. Fabio moet misschien wel drie keer lek rijden voor zijn trui echt in gevaar komt. Of, de anderen moeten toch combines gaan maken. De terugkeer van Gijs heeft de spanning bij de middengroep zoals verwacht terug gebracht. Het verschil tussen de nummer 1 en 4 is maar 11 punten. En in zo’n grote groep is dat snel gedicht. Arnau deed zoals gezegd uitstekende zaken. Maar dat is logisch als je alles wint.

Huidige stand na 7 dagen (aantal wedstrijden aanwezig):

Categorie 1:
Arnau 54pt (5 op 7)
Fien 45pt (5 op 7)
Torben 33pt (6 op 7)
Joep 18pt (5 op 7)
Rosa 16pt (2 op 7)
Abe 13pt (2 op 7)

Categorie 2:
Elliott 135pt (7 op 7)
Isaac 130pt (7 op 7)
Briek 124pt (7 op 7)
Gijs 124pt (6 op 7)
Shai 84pt (5 op 7)
Osher 71pt (6 op 7)
Micah 58pt (7 op 7)
Moos 47pt (2 op 7)
Romain 43pt (5 op 7)
Tim 27pt (2 op 7)
Yoav 25pt (4 op 7)
Silvan 24pt (3 op 7)

Categorie 3:
Fabio 135pt (7 op 7)
Ravi 104pt (6 op 7)
Jente 103pt (7 op 7)
Mimi 69pt (5 op 7)
Quinten 60pt (5 op 7)
Max 47pt (6 op 7)
Davin 39pt (3 op 7)
Samuel 18pt (2 op 7)

De truien kunnen op de training van dinsdag en de wedstrijd van donderdag weer getoond worden. Weer even wassen voor de zekerheid, je weet maar nooit of je hem vast kan houden. Donderdag 27 mei gaan we racen tegen de klok in de VJC!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑