Tweede VJC 2021: Jelle pakt rit 2 (update stand)

Jelle Boonstra was donderdag de terechte winnaar van de tweede rit van de 2e VJC van 2021. Jelle ontsnapte in de laatste anderhalve reden uit het peloton en wist met ruime voorsprong te winnen.

De donderdagavond gaf een heel kleine belofte van voorjaar: vanaf nu zal het droger en vooral warmer worden en met dat in het hoofd vertrokken de meeste renners maar (weer) in mouw- en beenstukken voor hun rit. Het eerste half uur ging het nog redelijk op het gemak, maar in de finale ging het gas erop. Sterke ervaren renners als Jasper Ockeloen en Koos Jeroen Kers lieten zich zien en vooral Jasper was actief. De aanval van Niek Voogt, Aexander Evers en Jelle leek het in de laatste tien ronden te gaan halen, maar onder impuls van o.a. Jasper, leider Joppe van de Weerdt en Viego Tijssen kwam alles weer samen, zij het voor heel even; namelijk totdat Jelle weer het ruime sop koos en nu met succes.
Na Jelle leek Roel Mouris ruim de tweede plaats te halen, maar de laatste 100 meter reed Roel tegen een muur op en werd hij nog overstoken door KJK, Tristan Geleijn, Julian Vergouw.
Michiel Mouris bleef met Trsitan Stoelinga als enige Nieuweling/Dame over in het peloton en MM wist de winst te pakken.
Tristan Geleijn is inmiddels de leider in het klassement en kan volgende week in het rood starten. WV-de-Amstel-VJC- 2e reeks -27 mei 2021

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑