CK Tijdrijden: elke keer anders

Het CK Tijdrijden, of in elk geval de door De Amstel langs het kanaal georganiseerde tijdritten kennen een indrukwekkende lijst van historische deelnemers. Van wereldkampioenen tijdrijden, Nederlandse kampioenen en Tour etappe- winnaars. Vandaag veelal aanstormende jongelingen in de top met een fraaie zege voor Jelle Boonstra in 24.08. Lisanne Immerzeel was de snelste Dame.

Focussen, blijven duwen, concentreren, ietsjes overhouden voor wind tegen, frontaal oppervlak klein houden, omgaan met het wegdek en pijn lijden. Oftewel: afzien, maar tijdrijden moet je ook gewoon veel doen! Het was ideaal warm weer, hoewel de wind op de terugweg nog best pittig was.
Jelle Boonstra reed in 24.08 naar de 8e tijd op de Ranglijst aller tijden en bleef Wessel Mouris (net weer terug na sleutelbeenbreuk) ruim 20 seconden voor. Op de 3e plaats eindigde de eerste 40 plusser, de indrukwekkende Dick Visser in 25.20.
Bij de Dames was er ook een strijd van hoog niveau. Amber Kraak (26.20) en Lisanne (26.13) gaven elkaar niet veel toe, maar Lisanne was onmiskenbaar de snelste. Marieke Veldhuis, Rosan Koper en Tessa Sandberg zaten ook dicht bij elkaar op een minuut daarachter.
Beste 50+ was Caspar Hermans die in 26.08 een minuutje sneller was dan Pierre Deen. Maar niet vergeten dat de snelste Nieuweling, Viego Tijssen, die net als zijn maten op een gewone wegfiets reed, in 25.50 over de streep kwam. Indrukwekkend!
Enfin: zoek je favoriet Uitslagen CK tijdrijden 2021 8 juni

Tristan Geleijn lijkt overigens de beste zaken te hebben gedaan in de VJC#2: na een sterke tijdrit is hij de nieuwe leider in het klassement.

De ranglijst aller tijden wordt binnenkort bijgewerkt.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑