Unieke uitslagen Amstel jeugd test tijdrit !

Dinsdagavond reed de Jeugd weer een Test-tijdrit. En er sneuvelden liefst twee baanrecords. Jente Koops is de nieuwe recordhouder bij de meisjes, met een tijd van 3:06. Het 8 jaar oude record stond op naam van Bente van Teeseling 3:07. Michiel Mouris is de nieuwe recordhouder bij de jongens met een tijd van 2:41. Het 6 jaar oude record stond op naam van Enzo Leijnse 2:43

Daarnaast is het al bijna vanzelfsprekend dat in de maand juni alle pr’s gebroken worden. Spectaculair zijn de 16 seconden verbetering van Quinten de Jong van 3:30 naar 3:14. Zelf zij hij hierover “eindelijk beginnen mijn lange solotrainingen uit te betalen”

Even ter herinnering. Waarom een tijdrit van 2 kilometer?

Op de eerste plaats is dit exact de afstand van 2 rondjes Amstelparkoers en houdt ongeveer het midden tussen; de inspanning tijd die een groot beroep doet op het duurvermogen > 4 minuten en de kortere afstanden die het meeste vragen van het sprint vermogen < 1 minuut. Daarnaast moet de renner ook 4 maal door een haakse bocht. Het geeft uiteindelijk een mooi totaalbeeld van fysieke en wielrentechnische vaardigheden.

We plannen de tijdrit zo’n 4 maal per jaar, hierdoor laat het een curve zien in de ontwikkeling van de renner. De vooruitgang heeft zeker te maken met de natuurlijke groei maar komt ook zeker door de training, inspanningen en vooruitgang in de technische vaardigheden zoals bochten rijden en lichaamshouding.

De trainers groep gebruikt de uitslagen als een indicatie in welke groep de renner het best op zijn plaats is. Voor de uiteindelijke indeling in de groepen wordt er ook nog gekeken naar andere, bv. sociale vaardigheden.

Alle jeugdrenners van de afgelopen 11 jaar zijn op deze manier gevolgd. Op de tabbladen van de exel sheet zijn al onze talenten terug te vinden, wil je weten hoe de toppers van nu begonnen zijn neem daar dan eens een kijkje.

Overzicht excelsheet onder de klik: 2K-testtijdrit-juni-2021

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑