NK dagen: Amstelrenners om in de gaten te houden

De komende dagen is het “NK week”. In tegenstelling tot de gebruikelijke NK weken zijn het nu maar een paar dagen. Weliswaar een beetje uitgekleed, want coronatijd, maar het is mooi dat er op de vaste data gestreden wordt om de titels op de weg en het Tijdrijden bij de Elite/Beloften (m/v). En dat alles in Drenthe: woensdag de Tijdrit bij Emmen, zaterdag en zondag de wegwedstrijden op en om de VAM-berg. De Amstel is weer vertegenwoordigd met ook een paar debutanten.

Tijdrijden op de nep-VAM-berg
Woensdag 16 juni strijden de mannen en vrouwen om de tijdrittitels. In het vlakke land rond Emmen, maar ook daar is inmiddels een vuilnisbelt omgetoverd tot kuitenbijter. Oók 48 meter hoog, dus niet te onderschatten.
Bij de vrouwen starten Riejanne Markus, Femke Markus, Marike Veldhuis en Tessa Sandberg. Riejanne zal zich weer willen mengen in de strijd om de top-5. Haar jongere zus Femke wil niet onder doen. Ze is al geruime tijd in vorm met goede uitslagen in de Belgische koersen. Marike en Tessa hebben bewezen hard te kunnen rijden op het juiste moment. Afgelopen week op het CK waren Lisanne Immerzeel en Amber Kraak nog ruim sneller, maar dat was geen selectiewedstrijd.

Bij de Beloften is Enzo Leijnse jaar in jaar uit medaille kandidaat op het NK TT. Enzo reed zich afgelopen week nog even in vorm in de Baloise Belgium Tour met zijn DSM ploeg en is zonder meer medaillekandidaat. De concurrentie is echter groot. Owen Geleijn (Team Jumbo-Visma Beloften) zal wellicht een top-10 plaats in het vizier hebben. Ook Owen reed de afgelopen periode een paar hele mooie profkoersen met goede uitslagen, dus wie weet.

NK weg: de echte VAM-berg als scherprechter
In het weekend van 19 en 20 juni volgen de koersen om de titels op de VAM berg. Een parcours dat – zo bleek vorig jaar – zeer selectief is met de smalle passages en de herhaling van de (kasseien) klimmetjes. Dylan Groenewegen is ons clublid in de profkoers.  Bij de Dames zullen Riejanne en Femke Markus met aandacht bekeken worden. Verrassend is ook de toevoeging van Amber Kraak aan het Jumbo-Visma dames team hier! . Amber zal in het geel-zwart debuteren in de koers op de VAM-berg en wordt dus meteen voor de leeuwen geworpen als je weet dat dames als Anna van de Breggen en Annemiek van Vleuten meestal maar een paar rensters in het wiel dulden.
In de Beloftenkoers zullen we uitkijken naar Enzo Leijnse (DSM), Owen Geleijn (Jumbo-Visma), Victor Broex (Metec), én net terug uit de GiroU23, Daan Hoeks (WPGA). Veel Beloften klagen over de lengte van de koers (want slechts 125 km), maar goed, daar moeten ze het mee doen.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑