Laatste dag VJC Jeugd

Op donderdag 10 juni zijn de laatste wedstrijden verreden voor de extra lange VJC 2021. Na negen dagen vol puntenkoersen, ploegenspel, tijdritten, sprinten en reguliere koersen zouden vandaag de prijzen echt verdeeld worden. Bij sommige groepen was de leider onomstreden, maar bij eentje nog niet. En, wie zouden de strijderstruien mee naar huis mogen nemen?!

De grote motoren
Bij de grootste jeugd was eigenlijk allang bekend wie de VJC zou gaan winnen. Fabio liet elke week zien de sterkste te zijn, in bijkans alle onderdelen. Terecht de winnaar dus, met een straatlengte aan punten voor. Op de laatste dag gingen de vijf heren en twee dames een koers rijden van 30 minuten en 5 ronden. Lang dus! Ze maakten er een goede trainingsrit van met een behoorlijk hoog tempo die pas in de laatste twee rondes ontplofte. Fabio kwam met een kleine voorsprong over de streep om nog eens 7pt aan zijn totaal toe te voegen. Jente, afgelopen dinsdag brak ze nog het baanrecord in de 2km tijdrit bij de dames jeugd, werd tweede (6pt) voor Mimi (5pt), Quinten (4pt), Ravi (3pt), Davin (2pt) en Max (1pt).

Max heeft elke keer als hij meedeed moeten opboksen tegen renners die wel drie/vier jaar ouder zijn. Maar op geen enkel moment heeft hij ergens de handdoek gegooid. Super knap om dit vol te houden en ook in de lange race moest hij pas in de laatste twee ronden een gaatje laten. Strijdend ten onder. Maar dit hard labeur gaat zijn vrucht nog wel afwerpen de komende tijd! Het levert hem in ieder geval de strijderstrui op!

De jongste leden
Bij de groep met jongste/nieuwste stonden de vier heren en twee dames vol verwachting aan de start voor twee races. Arnau kon de zege niet meer ontgaan maar Fien wou er nog alles aan doen om het gat zo klein mogelijk te maken. In de eerste race was er echter een pittige valpartij. Rosa was het voornaamste slachtoffer en moest helaas de race staken. Het bleef gelukkig beperkt tot schaafwonden maar even bijkomen van de schrik is dan het verstandigst. Door de lange neutralisatie als ook de schrik bij de anderen werden er even geen punten uitgedeeld.

In de tweede race over drie rondjes werd toch nog flink doorgetrokken door de vijf strijders. Fien kon in de laatste ronde de anderen lossen om solo over de streep te komen voor de 5pt. Arnau zag dat het goed was en kwam als tweede (4pt) en als eindwinnaar over de streep. Voor Lennox (3pt), Torben (2pt) en Joep (1pt).

De strijderstrui is natuurlijk voor Rosa. Ook op voorspraak van alle andere renners in de groep. Hopelijk vallen de schaafwonden mee en is ze weer snel hersteld!

De middengroep
Bij de middengroep was de strijd om de eindzege nog helemaal open. Vanaf het moment dat de leiderstruien aanwezig waren zat die bij deze groep om de schouders van Elliot. In de laatste weken was Gijs echter steeds dichterbij geslopen en met nog twee races te gaan was het gat geslonken tot vier schamele punten! Het deelnemersveld wat normaal altijd groot was in deze groep was gehalveerd door schoolkampen en blessures, maar de zes aanwezige renners gingen vol de strijd aan.

In de eerste race was de tactiek van Gijs wel duidelijk. Zo hard mogelijk op kop beuken, met Moos als bondgenoot, om te kijken of hij Elliot kon lossen. In de eerste race duurde dat tot de voorlaatste ronde, toen brak de veer bij Elliot en kon Gijs (6pt) het eindsprintje van Moos (5pt) makkelijk winnen omdat die opeens de andere kant opkeek toen Gijs versnelde. Elliot kwam daarna om nog 4pt te pakken. Hij was nog altijd leider met twee punten voorsprong! Briek volgde (3pt) voor Silvan (2pt), die ook nog even een rondje meereed in de wielen bij de grote motoren, alsof het geen moeite kostte! Romain pakte het laatste punt.

De laatste koers waren slechts vier rondes. Dubbele punten ook nog eens te verdienen aan de streep! De enige opdracht voor Elliot: hou het wiel van Gijs. De opdracht voor Gijs: los Elliot. Makkelijker kan het niet, op papier. In de praktijk was het de tandem Moos en Gijs die Elliot op de knieën kreeg. Geen schande als je voor de oudere jongens op het laatst je hoofd moet buigen in deze groep natuurlijk. Gijs pakte de laatste 12pt, voor Moos (10pt), Elliot (8pt), Briek (6pt), Silvan (4pt) en Romain (2pt).

Briek heeft als jongste renner altijd bovenin meegestreden om de prijzen bij deze groep. In de eerste weken stond hij zelfs even bovenaan! Bij de intrede van Moos in deze groep ging het tempo nog een paar tandjes omhoog en kon hij het gevecht om eindwinst uiteindelijk niet volhouden. Maar strijden dat bleef hij. Dus vandaar een verdiende strijderstrui aan het einde!

Eindstand
Categorie 1:
Arnau 90pt (8 op 10)
Fien 81pt (8 op 10)
Torben 60pt (9 op 10)
Rosa 39pt (5 op 10)
Joep 36pt (8 op 10)
Lennox 16pt (2 op 10)
Abe 16pt (3 op 10)

Categorie 2:
Gijs 208pt (9 op 10)
Elliot 206pt (10 op 10)
Isaac 186pt (9 op 10)
Briek 162pt (10 op 10)
Moos 129pt (5 op 10)
Shai 123pt (7 op 10)
Osher 97pt (7 op 10)
Micah 71pt (8 op 10)
Romain 71pt (8 op 10)
Silvan 33pt ( op 10)
Yoav 29pt (5 op 10)
Tim 27pt (2 op 10)

Categorie 3:
Fabio 216pt (10 op 10)
Jente 174pt (10 op 10)
Ravi 169pt (9 op 10)
Mimi 137pt (8 op 10)
Quinten 101pt (7 op 10)
Davin 92pt (6 op 10)
Max 85pt (9 op 10)
Samuel 32pt (3 op 10)

De truien blijven tot nader orde in bezit van de huidige eigenaren. Zorg er goed voor! De komende weken zijn er op de zondagen weer interclub-wedstrijden. Schrijf je daarvoor in! Volgende week donderdag wordt het Clubkampioenschap voor de jeugd verreden!

Alle ouders, trainers en juryleden bedankt voor alle bijdragen aan deze VJC! En de supportersvereniging nogmaals dank voor de schitterende truien!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑