VJC#2: KJK slaat toe (update stand)

Op de warme donderdagavond sloegen de hittebestendige renners toe. De ervaren Koos Jeroen Kers had de koers vanaf de start in handen en mag dan ook zijn eerste “kruisje” zetten. Tristan Geleijn behoudt met nog twee ritten te gaan ruimschoots de leiding.

Reglementair is het toegestaan, vanuit het vertrek te demarreren, maar moreel zit er nog wel een randje aan het starten als een kanonskogel terwijl er nog renners moeten inklikken. Hoe dan ook: donderdag vlogen Roel Mouris, KJK en Lorenzo van Velzen met een pikstart weg waardoor er een hele lange achtervolging van een kleine 15 ronden nodig was om ze weer in te rekenen. Licht geërgerd kwijtte het peloton zich van zijn morele taak. Met tegenzin, maar ook met moeite en op het moment van inrekenen was een deel van het peloton dan ook al half gesloopt. Vanaf dat moment ontstond er in één keer een nieuwe situatie ontstond waarbij plotseling drie groepen in de rondte reden met aan de voorkant een kopgroep met KJK, Viego Tijssen, Tristan in zijn rode trui, en Niek Voogt; even verderop een tweede groep en op achterstand een derde groep.
Heel lang bleef men zo achter elkaar aan rijden, waarbij met name groep 3 wat terrein verloor. Toen de kop de derde groep te pakken had viel daar de samenwerking wat weg en uiteindelijk, met nog 5 ronden te gaan (na het afsprinten van groep 3) waren groep 1 en 2 weer één groep.
KJK maakte het allemaal niets uit: hij won alle tussensprints en ook nog eens afgetekend de eindsprint, vóór Niek Voogt, Julian Vergouw en Viego Tijssen.
Mylaps staat hier.
Volgende week de “Langste Dagkoers” over een extra lange afstand met extra punten en premies, en dan op 1 juli de finale met prijsuitreikingen. Niek Voogt is in elke geval wel ingelopen op de leider.
De stand staat hier:  WV-de-Amstel-VJC- 2e reeks – 17 juni 2021

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑