Clubkampioenschap Jeugd

Na de VJC op de donderdagavonden was het donderdag 17 juni tijd voor het CK voor de jeugd van WV de Amstel. Dit keer geen truien te verdienen, maar eeuwige roem. En dat op de warmste dag van het jaar tot nu toe…

De renners werden ingedeeld naar hun eigen categorie. Deze categorieën zijn ingedeeld op leeftijd (zoals ook de officiële wedstrijden worden verreden met deze categorie-indeling). Word je dit kalenderjaar 8 of ben je dit kalenderjaar 8 geworden, zit je in categorie 1. Word je dit kalenderjaar 9 of ben je dit kalenderjaar 9 geworden, zit je in categorie 2. En zo verder. De prijzen werden verdeeld zoals bij de interclubwedstrijden. De categorie 1 en 2, 3 en 4, 5 en 6 samen. Categorie 7 apart, al rijden deze twee heren wel mee met de cat. 5/6. Om het overzichtelijk te houden.

Het podium werd klaargezet en getest voor de huldiging. De jury verdeelde de taken, controleerde wie in welke categorie ging rijden en bepaalde het aantal te rijden ronden. Iedereen klaar? Starten maar!

Opvallend: de ouders wilden zelf óók graag het podium op

Categorie 1 en 2

Voor deze categorie stonden zeven ronden op het programma. Eerst met z’n zessen nog even een paar rondjes warm rijden zodat we ongeveer allemaal tegelijk klaar zouden zijn voor de gezamenlijke huldiging. Daarna barstte de koers los.

Nou ja, er werd vooral naar elkaar gekeken de eerste twee ronden. Wie durfde als eerste aan te vallen? Het was als een echt kampioenschap. Wachten, wachten, wachten… In de derde ronde begonnen de renners elkaar meer te testen. Abe waagde een poging. Briek trok eens flink door. Eitan versnelde eens. En dat was alleen nog maar in het zicht van de vaste camera.

 

Helaas ging het in de vierde ronde mis. Een valpartij die Torben en Silvan uitschakelde net toen de strijd aan het ontbranden was. Gelukkig bleek de schade uiteindelijk mee te vallen, maar het was even schrikken voor de jonge mannen. De koers tussen de andere vier renners ging uiteindelijk wel verder. Briek en Eitan reden weg bij Abe en Joep en gingen strijden om de zege. Dat werd uiteindelijk in een sprint, tussen renners van andere groepen door, in het voordeel beslist van Briek. Abe en Joep gingen sprinten om de derde plek en die sprint werd heel nipt gewonnen door Abe die daarmee de laatste podiumplaats voor zich opeiste.

Uitslag:

  1. Briek
  2. Eitan
  3. Abe
  4. Joep
  5. Torben en Silvan

Categorie 3 en 4

Ook in deze categorie waren zes renners aan de start. Twee dames en vier heren. Twaalf ronden koers en hier werd niet gewacht. Een minuutje voor deze groep was de groep met cat. 5, 6 en 7 al vertrokken en Max had het plan om dat gat zo snel als mogelijk te dichten zodat hij kon meedrijven in de groep grote motoren. Gijs en Elliot moesten alle zeilen bijzetten om Max te volgen, wat in eerste instantie niet echt wilde lukken. Fien, Rosa en Arnau bleven bij elkaar in de achtervolging op de drie op hol geslagen coureurs.

Max bereikte al snel zijn doel en sloot aan bij de grote groep met oudere renners. Alleen was daar de strijd nog niet echt losgebrand en konden Gijs en Elliot uiteindelijk ook de oversteek maken. De eerste pijlen waren in de hitte al verschoten. Met z’n drieën bleven ze een paar ronden in de wielen tot ze slag om slinger ook daaruit probeerde weg te rijden.  Gijs lukte dat uiteindelijk en Max kon het gat nog dichten. Elliot moest de twee laten gaan maar door alle aanvallen was hij vrijwel zeker van een podiumplek. Fien, Rosa en Arnau reden met z’n drieën wel vol door. Zij gingen strijden voor de ere plaatsen.

Uiteindelijk draaide het voor de winst uit op een sprint-a-deux tussen Gijs en Max. Van verre ging Max aan, Gijs moest alles uit de kast halen om er overheen te komen en ook nog in de laatste meters voor te blijven. Met een oerkreet ging Gijs uiteindelijk als winnaar over de finish! Max, nauwelijks hersteld van een valpartij van afgelopen zondag, werd tweede. Elliot reed knap naar zijn eerste podium. In de achtergrond was de strijd voor de vierde plaats in volle gang. Arnau had bij het ingaan van de laatste ronde voor de aanval gekozen. De twee dames werkten echter goed samen en kwamen uiteindelijk als eerste uit de laatste bocht. Fien won de sprint van Rosa voor plek vier. Arnau had zijn pijlen blijkbaar te vroeg verschoten en sloot de rij in deze categorie. Mooie koers van iedereen!

Uitslag:

  1. Gijs
  2. Max
  3. Elliot
  4. Fien
  5. Rosa
  6. Arnau

Categorie 5, 6 en 7

Aan de start een dame en zeven heren bij categorie 5/6. Bij categorie 7 waren Fabio en Ravi de enige twee deelnemers, dus reden zij zoals gezegd mee met deze groep. Twintig ronden en twee titels op het spel. De eerste 10 ronden was het kijken en samen rijden. Een beetje een wandeltempo, iedereen kon makkelijk mee. Langzaam maar zeker werd er meer en meer gekeken naar elkaar en doordat de renners van cat. 3/4 steeds aan het demarreren waren ging uiteindelijk het tempo hier ook opeens flink de hoogte in.

Romain, Micah, Shai en Osher konden de tempo versnellingen niet meer volgen en moesten de zes anderen laten gaan.  Alle vier bleven ze onafhankelijk van elkaar door knokken voor hun plek. Als ze uiteindelijk gedubbeld werden sloten ze nog een tijdje aan bij de snelsten om toch weer even goed in de wielen mee te kunnen rijden. Heel knap!

Na de eerste schifting viel het weer even stil en was het weer naar elkaar kijken en het tempo onderhouden. Langzaam maar zeker werd het tempo toch weer verder opgeschroefd en twee ronden voor het einde moest Moos uiteindelijk de groep laten gaan waarmee zijn podiumplek uit zicht verdween. Jente voerde het tempo verder op zodat de sprint van anderen werd afgevlakt maar bij de bel zaten de drie overgebleven 5/6 renners elkaar net zo te begluren als Fabio en Ravi. In een van de bochten had Erik nog een schitterende foto gemaakt, prachtig beeld van geconcentreerde renners. Dank ook voor alle andere foto’s Erik!

Tijd voor de grote sprint. Fabio kwam als eerste uit de bocht en kon niet meer bijgehaald worden door Ravi die achter de anderen zat. Daar was de titel verdeeld. Jente zette vol aan om haar twee overgebleven concurrenten voor te blijven en dat lukte. Winst! Davin klopte Quinten nipt voor plek twee in een zeer spannende eindstrijd! Moos bolde niet veel later als vierde over de streep. Gevolgd door Osher, Shai, Micah en Romain.

Uitslag:

  1. Jente
  2. Davin
  3. Quinten
  4. Moos
  5. Osher
  6. Shai
  7. Micah
  8. Romain

Uitslag:

  1. Fabio
  2. Ravi

Ondanks de val van de twee jonge coureurs was het een geslaagd clubkampioenschap. De winnaars staan voor altijd in de boeken van de club, eeuwige roem is hun deel. Dank aan de ouders voor het helpen rondom de wedstrijd en het verzorgen van de gevallen renners. Jury bedankt voor het bijhouden van alle groepen en wie waar in koers zat.

En last but not least. Medailles. Die zijn besteld maar waren helaas door een fout bij de productie te laat. Zodra deze binnen zijn krijgt iedereen die op het podium stond zijn prijs alsnog!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑