VJC#2: Langste Dag-Race

Lange zomeravonden, versoepeling van de regels, en een gretige Sportcommissie. Voldoende ingrediënten om uit eens flink uit te pakken tijdens de VJC#2: een speciale wedstrijd over extra lange afstand met extra premies en prijzen! Voor sommige renners wat het even schrikken toen het programma bekend werd gemaakt: 80 ronden met zes keer afwisselend premie- en puntensprints. Voor de een was het beter een extra rustdag te nemen; een andere ‘moest iets met de kinderoppas regelen’, de VJC duurt immers jaar en dag niet langer dan een dik uur koers. Niettemin stond er een flinke ploeg enthousiaste coureurs aan het vertrek.

Na vijftien ronden reden Niek Voogt en Victor Broex weg uit  het peloton. Daarachter kozen vier man het hazenpad, en niet de minsten: Koos Jeroen Kers (winnaar vorige week) , Edgar Bothe, Daan Hoeks (net als Victor een  sterk optreden tijdens NK) en Tristan Geleijn (rijdt altijd hard). Na zo’n vijftig ronden (de traditionele VJC-afstand) sloten Niek en Victor aan bij het peloton, dat ondertussen flink was uitgedund. Voor sommige (Masters) was de koek op, bij een ander ging de telefoon van de kinderoppas.

Toen ook de vier aansloten was dat voor Niek het teken om weer weg te springen. Hij kreeg Koos, Ewoud Hartemink en Lorenzo van Velzen mee in zijn wiel. Niet lang daarna begon het afsprinten. De sprint om plek zeven werd gewonnen door Ewoud, plek drie was voor Daan. De winst ging deze avond weer naar Koos Jeroen, hij klopte Niek zeer nipt met dertienduizendste! De leiderstrui blijft in handen van Tristan, kort gevolgd door Niek. Volgende week de finale.

Bekijk hier de uitslag in Mylaps.

Bekijk hier de extra punten 24 juni.

Bekijk hier de stand.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑