Amstelrenners sterk in het onderdeel dijktijdrijden

Voor de Amstel-Junioren en Nieuwelingen was het woensdag tijd voor de eerste wedstrijd die “ertoe doet”. De Tijdrit in Enkhuizen. Het is nog even onduidelijk of dit nou een districtskampioenschap was of niet (er prijkten renners uit andere districten op de startlijst), maar als het een Noordhollandse selectiewedstrijd voor het NK was, dan hebben ze het goed gedaan. Jelle Boonstra en Viego Tijssen waren de snelste Noord Hollanders.

De Amstelrenners zijn van jongsaf aan al opgevoed met de “testtijdritjes” op de club en de tijdritten op de kanaaldijk. Dus zo’n tijdrit op de Markerwaarddijk, 11 km heen, 11 km weer, weten ze wel af te werken. Wind regen, betonplaten, plassen. Heel wat anders dan een tijdrit op Sloten waar wind geen rol speelt, het wegdek goed is en je af en toe kan aanhaken bij een 15 seconden eerder of later gestarte tegenstander. Nee, in Enkhuizen werden de mannen van de jongens gescheiden, vooral in het stuk wind tegen op de terugweg.
Verder was alles vrij bekend: het was nat en kil, er werd ingereden onder de tent en zelfs de klok van Jos was er. Zo konden de Amstelrenners even laten zien dat de trainingen met elkaar werken. Bijgaand de uitslagen met op de “geschoonde lijst” zoals gezegd Jelle Boonstra de snelste Junior (28.32), Justin de Hart 3e in 29.36; Mees van Duren 8e in 30.27; Sam Hutzezon 9e in 30.34.
Viego Tijssen was de snelste Nieuweling in 29.59, ruim voor de ook sterke Julian Vergouw (31.07). Eerste jaars Thomas Landman was de vierde Noordhollander in 31.51; Tobias Kool10e in 33.09; Luuk Stuivenberg 16e in 34.18 en Lieuwe ter Hoeve 23e in 36.01. Ook reed er een Nieuwelinge-meisje van ons mee: Mimi van Hall zag af en werd 15e.
De liefhebbers van de Tijdrit kunnen deze tijdrit op 28 juli nog een keer doen. Kan geen slechte training zijn. Nu deden liefhebbers Wessel Mouris (28.33), Tessa Sandberg ((32.41), Joanneke Jansen (33.35) en Tyler Eyk (34.20) dat ook al.

2021 tijdrituitslagen 30 juni per categorie

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑