Finale VJC#2

Voor het tweede jaar op rij is de finalerit van de Voorjaarscompetitie in de zomer gereden. Alles dus anders zou je zeggen. Toch niet helemaal, want de traditionele dubbele punten zorgden her en der nog wat voor verschuiving in het eindklassement. Op de slotavond waren er eindprijzen de Nieuwelingen en voor de Senioren te verdelen. En natuurlijk de premie voor de snelste ronde. Ruim 20 man aan het vertrek, allemaal nog een avond vol aan de bak. Belangrijke afwezige was Niek Voogt, de nummer twee. Rekenen dus  bovenaan in het klassement.

Direct vanuit het vertrek de bijna al vertrouwde sprintstart van o.a. Koos Jeroen Kers. Heel ver kwamen ze niet, de achterblijvers reageerden alert. Daarna bleef de situatie ronden lang ‘stabiel’. Af en toe wat pogingen die strandden in vergetelheid. Even voor halfweg koers leken diverse groepjes toch meer kans van slagen te krijgen. Voornamelijk Nieuweling, ‘jonge’ Senioren en de bekende sterke Masters probeerden het. Ze geraakten echter niet uit het zicht. Achterin het peloton probeerden Koos Jeroen klassementsleider Tristan Geleijn te verrassen door gaten te laten te vallen. Spielerei natuurlijk, maar je moet wat proberen.

Een eindsprint dus. Ewoud Hartemink toonde maar weer eens dat hij nog lang niet klaar is met wielrennen, hij won volgens de jury redelijk eenvoudig de sprint. En tekende en passant ook nog voor de snelste ronde. Tristan bleef Koos Jeroen voor, daarachter Viego Tijssen en Julian Vergouw. Eerste Master was Romke van der Weerdt, zijn nieuw stuur betaalde zich direct uit.

De prijzen
Michiel Mouris behield zijn leidende positie bij de Nieuwelingen, en won zo voor Thomas Landman en Tristan Stoelinga.

Bij de Senioren behield Tristan Geleijn zijn voorsprong op Koos Jeroen Kers. Ewoud Hartemink werd mede dankzij de dubbele punten knap derde, net voor Niek Voogt die in ultimo vierde werd. Daarachter Viego Tijssen, Lorenzo van Velzen (de roeier, “nee ik was stuurman in de boot”) en Julian Vergouw.

Grote dank aan de jury en de andere vrijwilligers die dit alles weer mogelijk hebben gemaakt!

Cijfers en foto’s
Klik hier voor daguitslag: Mylaps Sporthives.

De uiteindstand, overzichtelijk in excel.

Winnaar bij de Nieuwelingen, Michiel Mouris

Podium Senioren, vlnr Ewoud (3), Tristan (1) en Koos Jeroen (3)

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑