Weekendupdate: het kan weer

In een normaal seizoen – maar wat is normaal tegenwoordig? – was er op de maandagen altijd even een korte update van de prestaties van onze renners in en buiten den lande. Afgelopen weekend was dan eindelijk een begin van een start van een wedstrijdseizoen. Een korte – en nooit volledige – weekendupdate.

Vooral voor het Damesteam van De Amstel kwam dit weekend als geroepen. Er was de hele winter al hard getraind en samen met Team Noord Holland werd er vorige week in Limburg nog even extra getraind, en het was duidelijk dat ze klaar waren voor de Omloop der Kempen. De eerste klassieker in de dames-topcompetitie. Maar daar waar de Nederlandse koersen vooral wind nodig hebben was er niet veel wind en vooral regen. Daardoor gladde wegen, valpartijen  en lekke banden en de ploegleiding had zijn handen dan ook vol. Marike Veldhuis (lek/val) en Anne Marie Schonk (transponderprobleem, wel uitgereden) kwamen door verschillende redenen niet in de uitslag voor, maar met Amber Kraak (individueel voor Team Jumbo-Visma gestart) als 10e, Lisanne Immerzeel: ondanks valpartij toch 16e, Suzanne Mulder 26e , Tessa Sandberg 30e en Rosan Koper 32e, mag het gerust een prima prestatie van onze dames genoemd worden!
Tessa reed een dag later met Joanneke Jansen nog de Ronde van Kralingen, maar dan bij Ahoy. Ze reden allebei top-10: respectievelijk 5e en 9e.  Die dame van De Amstel hebben een mooie ploeg.

In de afwachtingswedstrijd voor Junioren in Veldhoven werd Justin de Hart 10e. De Nieuwelingen en Junioren konden zich afgelopen week uitleven in de tijdrit in Enkhuizen en dit weekend was het voor de Junioren koers in Flevoland met een “trainingsklassieker”. Dat ging met vallen en opstaan, en Justin de Hart kwam als beste uit de bus met een 16e plaats, terwijl de andere renners ook wat last hadden door valpartijtjes en lekke banden, maar Mees van Duren, Taco Keijzer en Sam Hutzezon reden wel hun trainingskoerskilometers.

De mannen en vrouwen met een Elite-/Beloften licentie reden verder o.a. in Italië.. Wessel Mouris en Niek Voogt reden daar een zwaar tweeluik waarbij beiden een van de sterk bezette koersen wist te finishen. Koos Jeroen Kers trad op in de mannen Omloop der Kempen. Zat nog even in de aanval, maar finishte in de buik van het peloton. Victor Broex reed de hele koers voorop in de eerste koers van de U23 Road Series in Bassenge, de GP Color Code. Op het heuvelachtige parcours kon hij op de laatste klim net het wiel van de latere winnaar van Lotto-Soudal niet houden, maar zijn vierde plaats is in ieder geval een bevestiging dat er in de komende maanden nog veel in het vat zit.
Ondertussen is Riejanne Markus weer als luxeknecht van Marianne Vos aan het werk in de Giro. Zondag had haar werk alvast zin met de zege van Vos.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑