Weekend wrap up: voor winst gaan!

Er wordt weer (wat) gekoerst en als je alles bij elkaar opveegt komen er nu ook  podiumplaatsen en zelfs overwinningen in beeld. Lisanne Immerzeel won een tijdrit in de “Make the difference” competitie en Daan Hoeks is de man in vorm: hij won een etappe in de Tour des Deux Sèvres in Frankrijk.

Niet gaan voor “koers uitrijden” of top-10 of zo, nee rijden voor WINST. Dat is de mindset.
Daan heeft na de Baby Giro een goed NK Beloften gereden (8e) en is in Frankrijk aan een indrukwekkende reeks bezig. Hij heeft de bollentrui, reed alle etappes top tien en nu dus de winst door de sprint van een kopgroepje te winnen. Met centimeters. Binnenkort mag hij ook een Nations Cup rijden met de U23 selectie van de KNWU. Sterk.

De Dames reden verschillende wedstrijden, waaronder een tijdrit. Wielerplatform Cyclingonline had het over de “Juniore van WV De Amstel”, maar zo jong is Lisanne ook niet meer. Wel is ze dit jaar bijzonder goed in vorm. De TT op het CK tijdrijden mocht er al zijn. Zondag werd ze ook 10e in het criterium van Standdaarbuiten waar een groot deel van de Amsteldames ook aanwezig was. Tessa Sandberg werd 12e.

In Standdaarbuiten gingen de Nieuwelingen Thomas Landman, Viego Tijssen en vooral Julian Vergouw ook voor de winst. Dat is de juiste mindset, hoewel die opzet niet altijd slaagt. Viego was veelvuldig in de aanval, maar zonder een definitieve slag te slaan. Thomas finishte in de massasprint als 18e en Julian deed écht mee voor de winst: hij werd 3e. Een mooie podiumplaats om het laat begonnen seizoen mee te starten.
Tyler Eyk en Michiel Mouris trokken naar Bocholtz (Limburg) voor een eerste koers. Ze gingen ongewtijfeld voor de winst, maar dat kwam er deze keer niet helemaal uit: Michiel werd 8e en Tyler 13e.
Ook de Amateurs Lorenzo van Velzen en Ewoud Hartemink reden een eerste koers na de vele clubritten. In Hardenberg reden ze in de prijzen, maar – nog – niet voor de winst: 13e en 14e. Ewoud is meteen gepromoveerd van de Dinsdagavond naar de landelijke koersen.
Voor de Junioren begint het seizoen komende weekend in de Zuiderzeeronde, net als de Clubcompetitie voor de mannen. En de Dames mogen aan de bak in de Volta Classic in Limburg. Het is nog schrapen, maar er wordt gekoerst.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑