Interclub Jeugd: De koers maakt de zon

Op zondag 11 juli was het de beurt aan WV de Amstel om een interclubwedstrijd voor de clubs uit de regio te organiseren. Wat een mooie dag zou gaan worden begon met wat grijze wolken en bij de eerste twee wedstrijden nog wat regen ook. Maar zoals speaker ter plaatse Wouter al zei: De koers maakt de zon.

Ondanks de regen bleef het een veilige koers en was er maar een lichte valpartij bij de categorie 5-6 groep. Gelukkig zonder al te veel erg. Wat schaafwonden die door de EHBO-ers ter plekke snel konden worden behandeld. Dank daarvoor!

De organisatie zorgde dat alle tafels met tenten buiten stonden. Renners en rensters konden zich inschrijven. De toeschouwers konden een hapje en drankje halen. De jury controleerde alle gegevens en of de registratie goed zou gaan. Alles in orde? Starten maar!

Inschrijven maar

De Jury

Koers categorie 1 en 2

De eerste koers ging om even voor 10 uur van start. Aan de start stonden 12 renners en rensters waarvan vijf van onze eigen club. Een goede opkomst dus. 7 ronden is 7 kilometer op de Peter Postbaan. Ondanks de regen werd het een snelle koers waarin Silvan al snel de aanval zocht. Weer terug gepakt werd maar het twee rondjes later nog eens probeerde. Door de aanvallen ontstonden er wat gaatjes in de groep. Uiteindelijk gingen vier coureurs er van tussen die gezamenlijk de laatste ronde in gingen. In de sprint stond er weer eens geen maat op Coco van Essen. Joey Prijs kwam net te kort voor de winst. Briek Pelgrim kwam in de laatste meters nog over Luuk Hartgers heen om de laatste podiumplek op te eisen. Silvan Schaap reed in de snelste ronde van de dag bij deze groep naar de vijfde plek door de sprint van het peloton te winnen. Een mooie koers met een schitterend podium! WV de Amstel leden Torben werd 8ste, Eitan 9de en Abe 12de.

Start Categorie 1 en 2

podium Categorie 1 en 2

Koers categorie 3 en 4

Bij de start van de wedstrijd van de categorie 3 en 4 jeugd was het nog iets harder gaan regenen. Maar ook hier trokken de 14 coureurs, waarvan vier van de Amstel, zich daar niks van aan. Na wat inleidende beschietingen trokken Max Baars en Isa Klein (die de snelste ronde van de dag noteerde in deze groep) al snel in de aanval. In de derde van twaalf ronden waren ze definitief vertrokken. De rest zag de twee pas terug na de finish. Langzaam maar zeker bouwde ze hun voorsprong uit tot rond de halve minuut op een achtervolgende groep van vier renners. Dat waren ook de enige vier die niet gedubbeld werden door het ontketende duo.

Hulde voor het tempo dat ze met z’n tweeën bleven ontwikkelen. In de sprint om de winst moest Max zijn meerdere erkennen in Isa. Voor de laatste podiumplek werd het een spannende sprint waarin Ben van Schaik het haalde voor Gijs Dijstelbloem (4de), Teun de Boer (5de) en Timme van de Wetering (6de). De andere renners en rensters druppelde daarna binnen. WV de Amstel leden Fien en Rosa kwamen zusterlijk bij elkaar op plek 11 en 12 over de finish.

Koers en podium Categorie 3 en 4

Koers categorie 5 en 6

In de loop van de vorige wedstrijd werd het droog en voor de 22 coureurs in deze groep ging de zon al bijna echt schijnen. De weg lag er op sommige plekken nog verraderlijk glad bij wat dus voor een valpartij zorgde in de 6de ronde van Sarah Smit. Zonde want aan haar ronde tijden te zien zat ze goed in de wedstrijd. Maar de koers wacht hier ook op niemand en ging verder.

Herhaaldelijke aanvallen van de vier aanwezige Amstel renners brachten nog niks op. Behalve een vermoeid peloton misschien. Maar ongeveer halverwege de 22 ronden ontstond er dan uiteindelijk een kopgroep van drie waarin Amstel renster Jente Koops het meeste kopwerk leek te verrichten. Al schuwden medevluchters Jesse Klein en Stijn Vlieland het kopwerk niet. Davin Huisjes probeerde er in extremis nog naar toe te knallen, wat bijna lukte (prachtig op de gevoelige plaat gelegd door Erik!). Maar de drie hadden waarschijnlijk geen zin om een sprinter mee te nemen naar de finish en reden volle bak door.

De drie werkten goed samen en reden wat er van het peloton overbleef op bijna één minuut. Onderling gingen ze in de sprint uitmaken hoe de podiumplaatsen verdeeld zouden worden. Jesse Klein bleek uiteindelijk de snelste en eiste de winst voor zich op.  Stijn Vlieland werd 2de en Jente 3de, weer een Amstel lid op het podium dus! In het peloton, bestaande uit negen renners met daarbij de drie andere Amstel leden Davin, Moos en Quinten, ging sprinten om de ereplaatsen. Davin won die sprint met overmacht. Voor Lucas Mercelina. Moos werd uiteindelijk 7de en Quinten 10de. Heerlijke koers!

Koers en podium Categorie 5 en 6, Davin (witte helm) sprintend naar plek 4

Koers categorie 7, Nieuwelingen en Junioren

In de middag werden de twee koersen daar bij elkaar gevoegd. Zeven renners Junioren/2de jaars Nieuwelingen gingen 45 minuten en 20 ronden rijden. De categorie 7/1ste jaars Nieuwelingen 45 minuten en 10 ronden. Ook hier weer genoeg Amstelrenners aanwezig om de koers en het eind podium te kleuren.

Als eerste starten de categorie 7 en 1ste jaars Nieuwelingen. Een minuutje later de andere groep. Daar werd al snel duidelijk wie de aller sterkste van de dag was. Justin de Hart reed binnen no time het gat dicht naar de andere groep. Om die ook al snel weer te ontvluchten. Daar was echt geen houden meer aan. En na iets meer dan een half uur door rammen was iedereen op een rondje gereden. Dat was toch echt even een ander paar mouwen. Justin probeerde nogmaals weg te komen maar dat liet de rest niet meer toe.

De koers bij de grootsten van de dag was dus snel beslist. Voor de overige podiumplaatsen bleven uiteindelijk vier anderen over die er een spannende sprint van gingen maken.  Tobias Elshof won de sprint voor plek 2 voor Donny Hoogschagen, Max Bergsma en Michael Stoffers.

Bij de categorie 7/1ste jaars Nieuwelingen bleef de strijd een stuk spannender. Het peloton, met hierin meerdere Amstelrenners, ging als een harmonica in en uit elkaar. Renners werden gelost, kwamen weer terug, vooraan reden renners weg en werden weer terug gepakt. Je zou bijna kunnen zeggen, een klassieke jeugdkoers. Toch bleek er eentje sterk genoeg om afstand te nemen en te houden. Finn Uffink reed na een ronde of 30 weg en bouwde zijn voorsprong in de laatste 8 ronden snel uit tot een kleine halve minuut. In het peloton daarachter maakte men zich op voor de eindsprint. Die sprint werd gewonnen door Amstelrenner Luuk van Stuijvenberg voor Sven Huizinga, Nick Bontrop en, nog een Amstel renner, Fabio Valerio. Ravi van der Putten werd 8ste en Samuel Enderink werd 11de. Ook hier was het genieten!

Er was ook nog een prijs voor de meeste doorkomsten op kop van de koers voor de categorie 7 en 1ste jaars nieuwelingen. Die prijs ging uiteindelijk naar Sven Huizinga van HRTC Hoorn..

Podium Categorie 7 en Nieuwelingen

Podium Junioren en tweedejaars Nieuwelingen

Al met al een heerlijke koers dag. Op elk podium stonden Amstel leden. En de organisatie verliep vlekkeloos! Dank voor alle vrijwilligers en hun bijdrage. En de coördinatie daarvan door Jacqueline.

Iedereen een heerlijke zomer met veel koersplezier. Op zondag 22 augustus gaat de interclubcyclus weer verder bij UWTC Uithoorn. Nadere informatie over inschrijven volg vast snel!

Uitslagen en meer foto’s

Uitslagen: https://results.sporthive.com/events/PC1882955

Voor meer foto’s: https://photos.app.goo.gl/n2aS6nAYvFGzCEPB6

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑