Internationale koersupdate

Een zo goed als lege wielerkalender voor velen en zelfs bij de profs verdwijnen er nog steeds koersen. Frustrerend, vooral in Nederland is het een drama. Voor de toppers onder onze renners valt er gelukkig internationaal wel wat te koersen. Een korte update van de afgelopen weken.

Allereerst hebben de fans met genoegen gezien dat Dylan Groenewegen weer het zege gebaar kon maken. Dylan reed in de Tour de Wallonie twee keer naar een zege. Een hele opluchting. Ook mooi dat Fabio Jakobsen ook weer op niveau komt (won ook twee keer).

Owen groet zijn clubmaten

Collega’s van Dylan bij Jumbo-Visma, Owen Geleijn (U23) en Amber Kraak (Vrouwen), reden in Bretagne. Amber was onderdeel van de ploeg die met Anna Henderson de winnares van het eindklassement van de Kreizh Breiz dames in de ploeg hadden. Dat betekende

knechten en dat ging Amber goed af. Owen had ook een knechtenrol in de vierdaagse Kreizh Breiz Elites (Europe Tour) waar hij met zijn ploeggenoten de ploegentijdrit won. Daarna speelde Owen geen rol meer in het klassement. Victor Broex reed de vierdaagse met Metec en eindigde als 35e in het eindklassement. Gelet op de lange en zware etappes (veel in de regen) was hij daarmee tevreden.
Owen had in de weken daarvoor, net als Enzo Leijnse (DSM) de Tour de Alsace gereden. In het algemeen klassement kwamen de beide mannen niet voorin, maar op de rit naar de bekende Planche des Belle Filles werden ze hard aangemoedigd door een aantal clubgenoten. Altijd leuk en reden om ze te begroeten met een wheelie.
De Amsteldames lieten zich afgelopen weekend goed zien in de GP Vermarc in België, de eerste wedstrijd in de internationale Women’s Cycling Series. Op het parcours met meerdere kasseistroken werd Lisanne Immerzeel 10e, Tessa Sandberg 17e, Melissa van Pierre 26e en Francien Looije 29e waarmee de ploeg vierde in het ploegenklassement werd. Sterk.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑