Riejanne Markus in het geel in Noorwegen

Afgelopen weekend kon er hier en daar weer gekoerst worden en een aantal Amstelrenners viel daarbij flink op. Hoogtepunt: de etappe zege van Riejanne Markus in Noorwegen en de dag erna in het geel.

In de Ladies Tour of Norway maar liefst drie Amstel-leden in koers. Riejanne en Femke Markus en Amber Kraak. Femke verraste al in etappe 1 door 5e te worden in de sprint. Een dag later soleerde Riejanne op zeer knappe wijze naar de winst en de leiderstrui. Een leiderstrui die ze op dag 3 op de 12 km lange slotklim heel lang verdedigen, maar de laatste kilometers van de klim kon ze het niet meer vasthouden in het klimgeweld van Annemiek van Vleuten. Maar toch heel

Markusjes feestje (getty)

knap hoe ze er lang bij bleef en uiteindelijk 7e in het eindklassement werd. Amber werd 42 in het eindklassement en Femke 52e.

Enzo Leijnse is inmiddels bezig met de Tour de l’Avenir; de sterkstbezette en zwaarste Beloftenkoers van het jaar. In de proloog reden de Nederlanders al van voren en Enzo was op dag 3 in het Nederlandse team dat de dagzege mocht bijtekenen. Toch een overwinning op het palmares! Kijken of ze dat de komende dagen en in de bergen kunnen vasthouden.

Junioren Jelle Boonstra, Mees van Duren en Yoel Leeflang reden de Ronde des Vallées, een mooie UCI koers in Bretagne. Jelle liet zich weer heel goed zien met een 6e plaats in het eindklassement en een knappe 5e plaats in de tijdrit waarin met name de Amerikanen excelleerden.

De Amstel Dames trokken naar het hoge Noorden om daar twee dagen achter elkaar gewoon criteriums te rijden. Het kan dus wel, als de organisaties maar willen. Lisanne Immerzeel liet zich twee keer heel goed van voren zien. Zaterdag werd ze7e in Bedum en zondag zat ze in Usquert mee in de kopgroep om als 6e te finishen. Andere meiden die nog een prijsje meepikten waren Frederieke Drost (19e in Bedum), Tessa Sandberg (20e in Bedum)
Belofte renner Niek Voogt liet zien sterk uit Italië te zijn teruggekeerd. Hij reed in beide sterkbezette criteriums mee in de kopgroepen. In Bedum werd Niek 6e plaats en zat in Usquert ook weer met de kopgroep mee om 4e te worden. Net geen podium, maar dat komt wellicht nog wel.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑