Julian Vergouw naar winst in Belgische etappekoers

Julian Vergouw won afgelopen weekend de West Vlaanderen Cycling Tour in de ongeving van Kortrijk. Samen met zijn ploeggenoten won hij ook het ploegenklassement. Daarnaast werd er internationaal op hoog niveau gekoerst. Een update.

Een Nieuwelingenploeg van De Amstel was de afgelopen dagen actief in de vierdaagse etappekoers in plaatsen die alle op -gem of -em eindigen. Stasegem, Bellegem, Rollegem, Ooigem, Kooigem, Zwevegem….etc. De mannen kennen ze allemaal nu.
In etappe 1 in Bellegem sloeg de équipe al toe. Met Julian, Viego Tijssen, Tobias Kool, Thomans Landman en Olympiaan Finn Uffink een mooi ploegje. In de eerste etappe met wat glooiing reden Viego en Julian samen met de Belgisch kampioen en een andere Nederlander en een Belg op zeker moment ver weg uit het peloton. Samenwerkend liep de voorsprong op tot boven de minuut. Op het einde werd er wat gekeken en schoot het peloton in gang en werd het toch nog nipt 20 seconden. Maar genoeg om voor de winst te rijden en in de eindsprint was Julian indrukwekkend sterk de rest te snel af. Viego werd 4e en in het peloton finishten Thomas en Tobias. Voor Finn ging het nog wat te hard. Geel, blauw (tussensprints) en rood (combiné) en leiders in het ploegenklassement. Beter kon niet.
Op dag twee ging de ploegentijdrit (waar de mannen na een paar trainingen helemaal klaar voor waren) niet door, dus werd het een onverwachte nadenkdag over de rest van de taktiek. Samen met ploegleider Lucas (die de na dag één vertrokken Auke opvolgde) was het duidelijk dat het moest kunnen om het vast te houden. In de tweede etappe wist Julian weer het podium om te rijden: nu als 3e in de massasprint. Thomas (met val) en Viego zaten in het peloton, terwijl Tobias (pech) en Finn op achterstand binnen kwamen.
De vierde en laatste etappe was het ook billenknijpen, want hectisch, met kasseien, valpartijen, regen en aanvallen, maar de Amstelmannen hielden stand! Julian Vergouw was uiteindelijk daarmee heel knap de winnaar in het sterke deelnemersveld en ook won de ploeg het ploegenklassement. Viego was en bleef vierde. Dat leverde harde euro’s en waardebonnen van een grote sportzaak op! Altijd leuk voor een stel 15/16- jarigen. Die werden uiteraard verdeeld, want zo’n etappekoers is een teamprestatie!

Internationale toppers
Naast de Nieuwelingen in België werd er nog meer gekoerst door de Amsteltoppers op de weg. Zo waren Owen Geleijn (Noorwegen) en Enzo Leijnse (Tour de l’Avenir) actief op het hoogste niveau. Owen mocht knechten voor mannen als Vingegaard en Theunissen, terwijl Enzo dat voor de kopmannen van de Nederlandse ploeg moest doen (wel twee man in de top-10). Geen echte kansen op eigen succes, maar wel mooi als je prachtige cols over mag trekken (zoals de Iseran in de Avenir).
Victor Broex mocht wel voor eigen kans gaan en scoorde in twee profkoersen (1.1 UCI) top-20 klasseringen. In de GP Zottegem werd hij na vijf uur in de regen 19e in een uitgedund peloton, en in Kortrijk in de GP Marcel Kint na een hectische massasprint 11e. Dat laatste werd nog gadegeslagen door de Nieuwelingen die daar vlakbij hun onderdak hadden.

In eigen land werd er ook gekoerst in Dirksland en Oudorp. In Dirksland reden Lisanne Immerzeel en Francien Looije na een zware dames koers naar een top-20 plaats. Stephan Scherpenisse deed dat in de Amateurskoers.

Komend weekend staan er ook weer wat koersen in eigen land op de rol.
Enzo in knechtenrol

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑