1e etappe NJC: Niek de snelste, KJK de winnaar

Een lekkere koele zomeravond zorgde donderdag voor ideale koersomstandigheden. En daar werd in de eerste rit van de Najaarscompetitie gretig gebruik van gemaakt. Niek Voogt drukte zijn wiel als eerste over de streep, maar Koos Jeroen Kers was door de tussensprint-boni’s, de winnaar na een indrukwekkende koers.Indrukwekkend was het omdat Niek en KJK samen met de stille favoriet van de dag, Joris van Nieuwkerk, na de eerste sprint na tien ronden het hazenpad kozen. Gedrieën bouwden ze een voorsprong uit op een peloton dat toch echt nergens echt stilviel. Sterker nog, de gemiddelde snelheid bleef continu boven de 45 km/u en er werd continu gedraaid. Des te knapper dan ook dat de drie vluchters langzaam wegliepen en na de tweede tussensprint moest Joris verrassend het hoofd buigen. Niek en Koos moeste dus samen verder en kregen moraal toen ze het peloton in de rug zagen om hen uiteindelijk ook te dubbelen. Sterk.
In de finale sprint was Niek de sterkste, maar tussendoor had Koos ruim meer punten verzameld.
In de uitslag volgde Roel Mouris, vóór Niek en  op de 3e plaats, vóór Joris en de soepel pedalerende Michiel Mouris. Dat is dan ook meteen de stand in de NJC. Komende dinsdag is er een tijdrit over tien kilometer langs het kanaal. Een mooie gelegenheid voor de mensen die het NK Tijdrijden nog gaan rijden om zich nog eens te testen.
Info over opgave etc volgt uiterlijk dit weekend. De start is in ieder geval om 19.15 uur op de bekende plek.
Mylaps staat hier.
WV de Amstel- Najaarscompetitie – 26 augustus 2021

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑