Eerste dag van de NJC 2021 voor de Jeugd

Nu de zomer voorbij is, of in ieder geval de vakantie. De trainingen op de dinsdagen weer begonnen zijn is het op de donderdag tijd voor de Najaarscompetitie (NJC)! Een verslag en de uitslagen.

De oudste renners zijn doorgeschoven naar de nieuwelingen. De overgebleven jeugd gaat verdeeld in twee groepen strijden om de prijzen! Dit keer is de keuze gemaakt om de groepen te verdelen naar categorie. Een groep met renners en rensters die behoren tot categorie 1 t/m 3. De tweede groep met de renners van categorie 4 t/m 6.

De NJC wordt verreden op vier donderdagen en eindigt op donderdag 16 september. De wedstrijdjury heeft globaal een programma opgesteld met daarin ruimte voor verandering als er tijd over is, of tekort.

Koers

De eerste wedstrijd is een recht toe recht aan koers. Voor de jongste een race over 5 ronden en bij de oudsten over 7. Even weer inkomen en aftasten hoe de kansen verdeeld zijn. Bij de jongste waren 8 renners/rensters aan de start. Te weten: Arnau, Briek, Torben, Fien, Rosa, Silvan, Joep en Valerio. Voor Valerio was het na de eerste trainingen van net voor de zomer meteen zijn vuurdoop in een wedstrijd, even wennen misschien, maar doortrappen blijft altijd het devies. En dat deed hij dan ook met verve! De strijd om de winst, en de eerste 8 punten bleef tot het einde spannend. In de sprint won Briek (8pt) uiteindelijk voor Fien (7pt), die duidelijk in de slag zat met Rosa. Silvan (6pt) werd 3de voor Rosa (5pt), Torben (4pt) en Arnau (3pt), die al zijn beulswerk in het begin moest bekopen. Of zat hij dan weer in de slag met Briek? Joep (2pt) en Valerio (1pt) draaiden hun ronden dapper af om respectievelijk 7de en 8ste te worden.

Bij de oudsten waren zes deelnemers aan de start. Daar tekende zich al snel een strijd af tussen Quinten en Davin om de eerste overwinning van de dag. De winst ging uiteindelijk naar Quinten (6pt) voor Davin (5pt). Vlak daarachter zaten Moos en Max. Moos bleef lang bij de leiders en Max knokte zich goed terug in de wedstrijd. Het even kunnen uitpuffen van Moos (4pt) bracht hem de zege in de sprint om plek 3. Max (3pt) moest genoegen nemen met de 4de plaats. Romain (2pt) had zijn start helemaal gemist en liep daardoor constant achter de feiten aan en moest genoegen nemen met plek 5. Shai (1pt), die ondanks astma problemen toch aanwezig was, streed de hele wedstrijd dapper door. Zonder over zijn limiet te gaan kwam hij net tekort om Romain nog in te halen.

Spinten met vliegende start

En onderdeel uit de VJC wat ook in NJC zijn opwachting maakt is de sprint met vliegende start. Ivo zorgde voor de juiste start volgorde en dat iedereen zich goed opgang kon trekken vanuit de bocht. Paolo stond bij het clubhuis met de rode vlag om de start aan te geven van elke renner. Herman drukte bij het vallen van de vlag zijn stopwatch in, en drukte die op de streep af voor een uiterst secure tijdwaarneming. De snelste krijgt 14pt. En zo verder! Iedereen krijgt twee kansen, beste tijd telt. Sprinten maar! Na de race moest iedereen weer alle tijden weten. Dus die volgen hieronder.

Doordat de groep met 14 deelnemers niet super groot was, de wedstrijden soepel verliepen was er nog tijd over voor een punten koers. De jongste drie sprints, de oudsten vier. Elke punt telt voor de totaal stand. Een hele hoop punten te verdelen dus. Paolo zorgde ervoor dat alle renners goed ingeklikt konden vertrekken.

Briek had zijn zinnen gezet op alle punten en vertrok vanuit de start volle bak. Torben, Fien, Arnau en Rosa wisselden achter hem af om in zijn spoort te blijven. Silvan, Joep en Valerio waren nu meer bij de les en streden vlak daarachter om de overige punten. Uiteindelijk won Briek alle sprint en streek de volle 24pt op. Fien raapte 20pt op, Rosa 18pt. De dames bleven bij hun strijdplan om samen te werken tegen de heren. Samen ben je altijd sterker in de koers, dus een goede keus! Torben nam 16pt mee, Arnau 12pt, Silvan 9pt, Joep 6pt en Valerio 3pt.

Quinten had voor dezelfde tactiek als Briek gekozen en trok vol door vanuit het vertrek, 24pt. Davin 14pt kon de eerste sprint nog volgen maar de opeenstapeling van inspanningen werden hem uiteindelijk te veel en moest hij Moos 19pt en Max 14pt laten gaan. Ook Romain hield het langer vol en sprokkelde zo wat extra punten (6Pt). Shai pakte nog 5pt in de sprints waar hij in actief was.

Truien

Al met al een meer dan geslaagde start van de NJC. En toen was het tijd voor het verdelen van de truien. De truien van de VJC waren weer het doel voor alle renners. De eerste strijderstrui bij de jongsten ging naar Torben. Klasse! De eerste leiderstrui naar Briek. Komende week met trots dragen dus die truien!

Bij de oudsten ging de strijderstrui naar Shai. Niet fit, maar toch doorbijten. Daar word je alleen maar beter van. De leiders trui ging naar Quinten. Helaas nog niet fysiek, want de juiste maat hing nog aan de muur bij Fabio, maar komende week komt dat wel goed en kan Quinten zijn welverdiende trui tonen.

Stand groep 1

Briek 42pt

Fien 31pt

Rosa 30pt

Torben 29pt

Arnau 23pt

Silvan 15pt

Joep 10pt

Valerio 5pt

 

Stand groep 2

Quinten 44pt

Moos 35pt

Davin 32pt

Max 28pt

Romain 16pt

Shai 11pt

 

Donderdag 2 september dag 2! Hopelijk met weer mooi weer, goede opkomst en dan ook met fotos’s!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑