Twee keer net niet

De afgelopen dagen grepen twee Amstelrenners nét naast een mooie zege. Julian Vergouw in het Zuidhollandse Zuidland, en Daan Hoeks in het verre zuiden van Polen.

Julian is na zijn winst in de West Vlaanderen Cycling Tour in de winning mood en leek in Zuidland in de sprint van het grote Nieuwelingen peloton naar de winst te sprinten. Toch drukte een van de Brabantse concurrenten zijn wiel net iets eerder over de streep. Er was een finishfoto voor nodig om een en ander vast te stellen. Niet ver daarachter bolde Tobias Kool als 11e over de streep.
Daan Hoeks reed met WPGA een UCI koers in Polen: de Carpathian Couriers race. Het WPGA -team deed het op de natte wegen in twee etappes en een proloog erg goed. Daan werd 3e in de proloog, won de eerste rit in lijn en startte in de finalerit aan de leiding. Door een val in de laatste kilometers kon Daan echter niet meesprinten en moest toezien hoe een Pool bonificaties verdiende en nipt over hem heen sprong in het klassement. Ook hier banddikte en een mooie tweede plaats. De WPGA mannen vertrekken de komende dagen in de ronde van Friuli: goed voor de topografie, dat wielrennen.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑