3e rit NJC: Premiejagen!

Een klein gevoel van nazomer was er donderdagavond op het clubparcours. En met de vele extra premies en de leidersprijs was het een koers die geen moment stilviel. Er waren immers genoeg premies om op de jagen. Koos Jeroen Kers deed dat het beste. Joris van Nieuwkerk fietst stevig verder in de leiderstrui.

De vlag was nauwelijks naar beneden of het spel met de premies begon al. Vooral de Leidersprijs was een gewilde, zo was te zien aan de veel sprintjes op het rechte eind. Ook werd er gebeld voor andere premies en dat leidde er vermoedelijk toe dat een zeer sterke kopgroep van een man of 7  (met o.a. Teun Mouris, KJK, de actieve Lorenzo van Velzen en de later aangesloten leider Joris en Simon Houtsma) na fel tegenspartelen van het peloton toch weer werd teruggepakt. Dat ging wel ten koste van Romke van de Weerdt die de verre bocht even niet goed instuurde.
Daarna ging het hollen en stilstaan weer door. Felle sprints op de streep en af en toe een aanval van o.a. de actieve Julian Vergouw, maar ook zonder succes.
In de loop van de koers waren er toch een aantal gelosten en nadat die allemaal afgesprint waren (met nog een extra prijs voor de strijdlust voor Ravi Heidstra die moedig door bleef knokken) waren het 10 man die de finale reden. Daarin kwam niemand meer weg en ging een sprint de beslissing brengen.
Teun liet zien dat hij het fietsen nog niet verleerd is en kwam als eerste door de laatste bocht, maar moest toch het hoofd buigen voor de ervaring van KJK. Op de plaatsen 3, 4 en 5 volgden Joppe, Joris en Lorenzo, met Caspar Hermans als beste Master van de dag.
Volgende week de finale. Benieuwd of de leider de druk aan kan.
NJC 2021 stand na tijdrit en 2e rit

Mylaps staat hier.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑