De tweede dag NJC voor de jeugd

Op de 2de dag van de NJC sloten twee nieuwe leden aan bij de groep. Joshua sloot aan bij de jongsten en Phearon bij de oudsten. Of eigenlijk drie, want ook prodigal son Teun was weer van de partij. Bij de jongste groep liet hij meteen zien dat hij het fietsen nog niet verleerd is.

Opletten jongens en meisjes Erik legt nog één keer uit wat de bedoeling is vandaag!

Sprinttoernooi
De wedstrijdjury had een mooi schema opgesteld voor een attractief sprinttoernooi. De oudsten, die met zes coureurs aanwezig waren, gaan in een sprint-á-deux het onderling tegen elkaar opnemen. Elke renner sprint dus vijf keer. De winnaar krijgt twee punten, de ander een Bij de jongsten was de groep een stuk groter dus werd gekozen om die in groepjes van drie tegen elkaar te laten sprinten. Zij deden allemaal drie sprints. Goed verdeeld zodat iedereen kans maakte. Drie punten voor de winnaar, daarna twee en een punt.

Ivo hielp bij de start van de renners voor de bocht van het laatste rechte stuk. Als de renners die een sprint aangingen goed ingeklickt de bocht uitkwam volgde de sprint, tot op de streep. Daar kwam de jury soms ogen te kort want enkele sprints waren op het scherpst van de snede en zeker met drie is het dan lastig punten verdelen.

Bij de jongsten gingen de punten gelijk verdeeld worden bleek al snel. De enige die al zijn sprints won was Arnau. Klasse! 9 punten voor hem. In het oog springende duels waren die tussen Joep (6pt) en Valerio (4pt), Abe (5pt) en Valerio, Eitan (5pt), Torben (8pt) en Silvan (7pt) als ook de sprints van Teun (7pt). Joshua (3pt) weerde zich dapper in zijn eerste training in wedstrijdvorm. Fien (7pt) liet zich niet ondersneeuwen tussen alle heren. Briek (7pt) moest zijn eerste nederlagen slikken van deze NJC, dat zal hem scherp houden.

Bij de oudsten maakte Phearon meteen duidelijk dat hij niet was gekomen voor de lol. Hij legde leider Quinten het vuur meteen aan de schenen. Quinten kon hem maar net afhouden, om daarna ook zijn andere sprints te winnen en de volle 10 punten te pakken. Phearon was in de andere sprints de betere en pakte zijn eerste 9pt. Davin won drie van zijn sprints, goed voor 8pt in totaal. Moos zat er vaak heel dichtbij, drie sprints gingen nipt verloren, de andere twee pakte hij wel, 7pt. Gijs rapte 6pt op, en Romain 5pt.

Afvalkoers
Tijd genoeg nog voor een mooie afvalkoers. Bij de oudsten valt de laatste af. Bij de jongste de laatste twee. De laatste krijgt 1 punt, en zo verder tot de winnaar. Bij de jongsten was Briek zich ervan bewust dat het niet op bestelling ging komen dus trok hij meteen vol door. Dat zorgde na een ronde al voor een grote schifting. De eerste afvallers waren Joshua (1pt) en Abe (2pt). Joep (3pt) en Valerio (4pt) hadden de lessen van de eerdere sprints goed onthouden om nog een ronde langer te kunnen blijven strijden. Toen moesten ze de anderen echter toch laten gaan. Arnau (5pt) had blijkbaar te veel van zichzelf geëist in de sprints en moest samen met Eitan (6pt) de race verlaten. Torben (7pt) en Silvan (8pt) konden het langst hun karretje aanhaken bij de laatste drie maar ook daar brak de veer. De laatste sprint voor de winst werd een spannende. Briek (11pt) vond uiteindelijk het gaatje wat hij nodig had om Fien (9pt) en Teun (10pt) nog te remonteren. De leider pakte de volle winst en verzekerde zich van de witte trui voor volgende week.

Bij de oudsten werd ook meteen vanuit het vertrek aangevallen. Romain was meteen het slachtoffer en pakte dit keer 1pt. Gijs (2pt) had ook last het hoge tempo vast te houden en moest de anderen al snel laten gaan. Davin (3pt) kwam bij de volgende tempoversnelling in de problemen en kon Phearon (4pt) niet mee r terug pakken. De laatste sprint ging tussen Moos en Quinten. In de huidige verhoudingen was al snel duidelijk dat Quinten (6pt) de titel El Imbatido deze NJC bij de jeugd blijft behouden. Moos (5pt) ging strijdend ten onder en dat verdient meer dan alleen lof.

Truien
De leiderstruien bleven bij Briek en Quinten zoals gezegd. De strijders truien verwisselden van schouders natuurlijk. Valerio pikt zijn eerste lessen van de trainingen snel op en mag de komende week met trots zijn rode trui dragen! Bij de oudsten ging de trui naar Moos. In elke wedstrijdvorm blijft hij knokken, nergens laat hij iets lopen, nog geen kantje, altijd volle bak. Nog een rode trui die de komende week met trots gedragen kan worden. Hij moet die trui nog wel fysiek ontvangen, maar dat komt bij de eerst volgende training vast goed!

Stand groep 1

Briek 60pt
Fien 47pt
Torben 44pt
Arnau 37pt
Rosa 30pt
Silvan 30pt
Joep 19pt
Teun 17pt
Valerio 13pt
Eitan 11pt
Abe 7pt
Joshua 4pt

Stand groep 2
Quinten 60pt
Moos 47pt
Davin 43pt
Max 28pt
Romain 22pt
Phearon 13pt
Shai 11pt
Gijs 8pt

Donderdag 9 september dag 3! Strijden, tegen de klok!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑