Dit weekend werd er wel gewonnen

In de koers gaat het uiteindelijk om je wiel als eerste over de streep duwen. En winnen doe je veel minder vaak dan dat je niet wint. Dit weekend werd er minstens vier keer door een Amstelrenner gewonnen. Julian Vergouw, Michiel Mouris, Briek Pelgrim en Tyler Eyk  konden weer een keertje met de bloemen zwaaien. Een update van de winsten en andere uitslagen.
Nieuwelingen slaan twee keer toe
Julian heeft de smaak te pakken na zijn zege in de West Vlaanderen Cycling Tour. Na een net-niet in Zuidland vorige week liet hij het in Woensdrecht niet op de laatste meters aankomen. Na een aanvallende koers (o.a. met ploegmaat Tobias Kool) trok Julian in de finale er solo op uit. Sterk rijdend bouwde hij op de bekende klim van Woensdrecht (de Rijzende Weg) zijn voorsprong uit en ruim voor de streep kon hij rustig genieten van de mooie solo zege. Tobias Kool reed ook een sterke koers en finishte als 10e.

In de Ronde van Uithoorn was een mooi gecombineerd veld van Nieuwelingen en Cat VII renners neergestreken. Uithoorn staat altijd garant voor een hard koersje en voor de aanstaande Nieuwelingen (de huidige cat VII renners) de ideale gelegenheid om zich te testen. Michiel heeft op de club zijn kwaliteiten al laten zien en hij sloop in de finale met één andere renner weg. In het eerste deel van het peloton reageerden in ieder geval clubgenoten Viego Tijssen en Tobias Kool niet, maar MM reed zo hard dat hij uiteindelijk ook met een lengte zijn

(foto Hans Steekers)

vluchtgenoot klopte. Toch heel knap om dat als neo-Nieuweling meteen te doen. Viego werd daarachter 5e en Tobias 8e. Luuk van Stuijvenberg zat iets te ver naar achter en werd in de tweede groep 31e.

Ons jonkie Briek Pelgrim reed de Jeugdronde van Deventer en wist daar de zege te pakken in de allerjongste groep, Categorie I. Wie weet gaan er nog meer volgen. Voor Tyler Eyk is winnen al jaren normaal. Tyler reed zaterdag in Deventer naar de zege.

Andere uitslagen: geen winst, wel knappe koersen

De koersen op de club (NJC/VJC etc) zijn meestal al een indicatie van vorm van verschillende renners. De afgelopen weken reden Niek Voogt en Koos Jeroen Kers al erg sterk in de NJC en dat hebben ze ook (inter) nationaal laten zien. KJK reed zelfs een dubbel weekend, en dat is voor hem meestal geen probleem. Zaterdag reed Koos net naast het podium door 4e te worden in het criterium van Sint Pancras. Een dag later reed hij met WPGA de Omloop van Valkenswaard in de Topcompetitie. In de zware en lange koers met veel gravelstroken kwam KJK uiteindelijk toch weer gewoon in de top 20 in de uitslag: 19e. Joppe van de Weerdt en Tristan Geleijn maakten hun debuut in de Topcompetitie, maar zij deden de nodige ervaring op, maar moesten op 2/3 van de koers toch de strijdbijl begraven.

Internationale koersen:
Niek reed met o.a. Daan Hoeks en de WPGA ploeg de internationale Giro di Friuli. Altijd een prachtige koers met grote toppers op de erelijst (bv Pogacar). In de koninginnerit naar het uit de Giro bekende Piancavallo kon Niek heel lang mee om als 28e over de streep te komen. Als 31e was Niek daarmee de beste WPGA-er in het eindklassement. Daan werd na zijn bijna winst in Polen nu 110e.

Onze topdames Riejanne Markus – 15e, (let op haar komende week op o.a. het EK) en Amber Kraak – 22e, reden met Jumbo-Visma de korte Vuelta voor dames (WorldTour). Mooie koersen waarin Annemiek van Vleuten uiteindelijk alles op een hoop reed. Amber liet zich met name zien in de klimtijdrit waarin ze heel knap 14e werd en menig grote naam achter zich liet.

Victor Broex (Metec) en Owen Geleijn (Jumbo- Visma) reden de “Flanders Tomorrow Tour”, een driedaagse sterkbezette internationale etappekoers (vier etappes) in West Vlaanderen. Owen had zijn rol als koerskapitein in zijn ploeg waarin drie van de vier etappes en het eindklassement door zijn ploeg gewonnen werden (let op de gebroeders Van Dijke de komende weken op EK en WK!). Victor sprintte in etappe 2 (7e) en etappe 4 (9e) naar top-10 klassering.
Victor bleef daarna nog een dagje in België voor de Omloop het Nieuwsblad voor Beloften. De koers met stad en finish in Zottegem met de nodige bekende Vlaamse hellingen (o.a. Berendries, Molenberg etc) en kasseien eindigde na 180 km uiteindelijk in een sprint van een grote groep van 45 man. Victor kwam wat te vroeg op kop en zag in de laatste 100 meter nog vier man over hem heen komen. Moest dus genoeg nemen met plek 5. Daarmee staat hij nu wel 2e in de U23 Road Series, de competitie met de sterkste Belgische ploegen.

 

 

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑