De allesbeslissende laatste dag van de NJC jeugd 2021

Met het mooie weer beloofde het een mooie finale te worden. Op het programma stond een afvalkoers en de Grande Finale met driedubbele punten. Door alle corona perikelen, schoolkampen en andere redenen was de bezetting helaas wat lager dan gehoopt. Bij de oudsten was het volledige podium (Quinten, Moos en Davin) wel aanwezig, maar de rest liet helaas verstek gaan. Ravi was toevallig aanwezig om er in de grande finale de vaart in te houden. Dank daarvoor! De jongste groep was wel goed gevuld met klasbakken. Daar was de spanning dan ook om te snijden.

Afval- en puntenkoers
Aangezien de oudsten maar met z’n drieën waren en het dan wel een erg korte afvalkoers wordt gingen zij een puntenkoers rijden van zes ronden met om de ronde een sprint. Davin pakte bijna de volle buit in de eerste sprint maar Quinten heeft al de hele NJC laten zien grote sprongen vooruit gemaakt te hebben. Hij remonteerde Davin dan ook nog om de eerste sprint te winnen. Daarna trokken Moos en Quinten vol door. Ten koste van Davin. Quinten zorgde ervoor dat hij de volle buit bij de twee andere sprints ook pakte zodat zijn totaal op 9 punten kwam. Moos deed met zijn 5 punten goede zaken om Davin (4pt) voorlopig af te houden van zijn tweede plek.

De jongsten gingen een afvalkoers doen. Aangezien er negen renners waren werd dat dus een lange koers. Misschien iets te lang wat voor nogal wat verwarring zorgde en een totaal versplinterd veld. Briek had de opdracht om vijf punten goed te maken op trotse witte trui draagster Fien. Dat zou nog moeilijk worden want Fien moest alleen zorgen dat er niemand tussen haar en Briek kwam, of hem verslaan. De twee bleven ook als laatste over, om na wat verwarring, af te sprinten voor de winst. Die ging naar Briek (9pt) ondanks felle tegenstand van Fien (8pt). Arnau (7pt) zorgde dat hij het langst bleef aanhaken en reed uiteindelijk ook weg bij zijn laatste concurrent Sylvan (6pt). Eitan (5pt) had al aardig wat kilometers in de benen naar de wedstrijd toe, maar dat deerde hem zo te zien maar weinig. Joep (4pt) hield Abe (3pt) af in een mooie sprint. Daarachter hield Valerio (2pt) Joshua (1pt) af die op zijn beurt steeds beter in de groep leert fietsen. Overal wordt vooruitgang geboekt dus.

Grande Finale
Om het gewicht van de finale zwaarder te maken werden er driedubbele punten toegekend aan de uitslag. Voor de eindwinst bij de oudsten zou dat niet meer uitmaken. Op Quinten (9pt) stond geen maat. Ook in deze acht ronden niet. Al was het tempo wat Ravi oplegde naar de laatste sprint toe hoog. Davin (6pt) maakte het el Imbatido nog heel lastig maar hij ging strijdend ten onder. Moos (3pt) keek toe hoe hij daarmee zijn tweede plaats in de eindstand veilig stelde.

De jongsten gingen in vijf ronden strijden om een bergpunten. Briek had de tactiek bedacht om de groep zo groot mogelijk te houden zodat de kans groter was dat er iemand tussen hem en Fien zou eindigen in de sprint en hij de felbegeerde witte trui weer terug kon veroveren. Fien was echter niet van haar stuk te krijgen en hield het tempo hoog genoeg om er steeds wat renners af te rijden. Briek (27pt) won de sprint wel maar Fien (24pt) hield stand door tweede te worden. Sylvan (24pt) werd kort daarachter derde voor Arnau (21pt) en Eitan (18pt). Joep, Abe en Valerio gingen met z’n drieën een prachtige sprint aan voor de ere plaatsen die nipt gewonnen werd door Abe (12pt), Joep (9pt) en Valerio (6pt). Joshua (3pt) sloot de NJC af door de laatste punten te pakken.

Truien
Quinten wint de witte trui bij de oudsten en Fien bij de jongsten. De rode trui bij de oudsten is voor sprintkanon Davin. Bij de jongste gaat de trui naar Briek die er alles aan deed om nog te winnen.

De truien mogen tot de VJC in bezit blijven van de winnaars, maar wel goed verzorgen!

Eindstand groep 1
Fien 97pt
Briek 96pt
Arnau 74pt
Silvan 72pt
Torben 44pt
Joep 41pt
Eitan 31pt
Rosa 30pt
Valerio 28pt
Abe 22pt
Teun 17pt
Joshua 13pt

Eindstand groep 2
Quinten 102pt
Moos 78pt
Davin 75pt
Max 47pt
Phearon 37pt
Romain 30pt
Shai 22pt
Osher 15pt
Micah 13pt
Gijs 8pt

Tot volgend jaar!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑