Mooie prestaties in de afgelopen week (update)

De laatste twee weekenden was het bijna als vanouds: er waren koersen (in Nederland en daarbuiten), er waren zelfs Nederlandse “klassiekers” en verschillende Amstelrenners stonden op het podium. En het was ook nog eens perfect koersweer. Jammer dat het wegseizoen al een beetje op zijn eind gaat lopen. Een update.

Nieuwelingen en Junioren starten klassieke “voorjaar”
Vorige week waren Nieuwelingen Julian Vergouw (tweede in Ossendrecht) en Viego Tijssen (3e in Hank) al goed bezig en dicht bij de winst. Thomas Landman won daarnaast met overmacht de interclub in Hoorn, dus de mannen waren klaar voor de eerste klassieker, de Omloop van de Braakman waar ze samen met Jesse den Otter en Tobias Kool startten. De Braakman in Zeeuws Vlaanderen: met elke tien kilometer de twee kilometer lange kasseiweg. Zenuwachtig en opletten. Na een mooie aanval van Viego sprintte uiteindelijk een grote groep voor de zege met – wéér – Julian goed voorin: alleen een snelle Belg wist hem te kloppen. Heel knap 2e dus weer. Tobias (21e) en Viego (30e) reden een klein prijsje, terwijl Thomas lang moest achtervolgen en ook nog een valpartij mest doorstaan, maar daardoor niet meer in de eerste groep finishte. Jesse deed een “héél mooie ervaring!” op, maar moest half koers toch de rol lossen.
Bij de Junioren reden Jelle Boonstra, Justin de Hart en Mees van Duren attent mee in de eerste groep,maar één vluchter was te sterk . Jelle sprintte naar een knappe 5e plaats. Heel wat anders dan het EK, maar ook op de kasseien goed. Mees werd 38e en Justin de Hart 54e. Sam Hutzezon kwam helaas niet aan de finish. Volgende week wacht – normaal gezien de eerste van het jaar – de echt klassieke Omloop van Noordwest Overijssel.

NK Studenten: Niek Voogt op het podium
In het Brabantse plaatsje waar niemand ooit van gehoord heeft, Nederwetten, werd gestreden om de studententitels. Niek Voogt en Joppe van de Weerdt streden mee bij de Elite. Niek zat mee in de kopgroep en mocht uiteindelijk het brons omhangen. Joppe finishte in het peloton.
Bij de Dames reden Marike Veldhuis (9e)  en Rosan Koper (24e) mee.

Genieten in Kortenhoef
In Kortenhoef waren heel veel blije gezichten te zien. Van jong tot oud, want vanaf de jongste jeugd tot de taaie vijftigers was er startgelegenheid. Daarnaast waren de Kortenhoevers zichtbaar blij met een sportevenementje in het dorp. Alle renners werden onthaald op applaus en de tuintjes zaten vol. Daarnaast een prachtig rondje van ruim 3 km hoewel de Jeugd een korter rondje reed. Bij de Jeugd was er o.a. een tweede plaats voor Briek Pelgrim en Samuel Gunnink won met overmacht in categorie 7. Koos Jeroen Kers was de beste Elite van de club (8e) en Niek Voogt (13e) en Koen Warnier (14e) reden ook voorin.
De Masters waren zelfs met 7 man aanwezig, maar hoewel Sander Boerkamp, Auke Broex en Romke van de Weerdt nog serieus in de aanval zaten zat er niemand in de top-10.
Er werd nog veel meer gekoerst , oa door Jeugd in Apeldoorn (waar Michiel Mouris en Tyler Eyk op het podium stonden), heel top dat het weer kan!

Joris van Nieuwkerk en Lorenzo van Velzen trokken naar het Brabantse Gilze voor de Amateurwedstrijd aldaar. Joris liet zich de hele koers van voren zien en mocht zelfs met een medevluchter sprinten voor de zege. Daarin kwam hij net te kort: 2e, toch goed. Lorenzo eindigde daarachter als 6e.

Volgende week naast de Omloop van Noordwest Overijssel nog een paar koersen . Zoals de Interclub bij Ulysses en de Ready2Race op ons eigen parcours.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑