Alle ballen op het NCK 2021

Het is eind september/ begin oktober, en dan is het tijd voor de jaarlijkse – bijna – afsluiter van een heel raar wielerseizoen: het NK ploegentijdrit voor clubs, het NCK dus. Deze keer niet midden in Dronten, wel in de Flevopolder. De Amstel is er ook weer, nadat het vorig jaar niet doorging, en met vier maximaal voorbereide ploegen. En er zijn opnieuw ambities, dat mag gezegd worden.

Minstens één podiumplaats voor één van de de teams en podium in het overall-klassement. Dat is opnieuw reëel. Er is de afgelopen weken met regelmaat getraind in wisselende samenstellingen en dan moet er uiteraard niet te veel tegenzitten. Denk aan de Jeugdploeg die twee jaar terug op winstkoers lag en ten val kwam. Maar we hadden wel een bronzen B-ploeg en een gouden Damesploeg.

De ploegen

Alle informatie met starttijden staat op de NCK site.

15. 18 uur: De Elite-ploeg (in 2014 21e,  in 2015 7e, in ’16 16e, in 2017 en ’18 29e, in ’19 15e) heeft deze keer weer een ploeg die wellicht niet alle talenten van onze club herbergt, maar wel een team dat met elkaar het beste eruit zal halen.  een ploeg die er een aantal keren echt voor getraind heeft en ook de nodige ervaring wordt op de weg gebracht.  Victor Broex en Joris van Nieuwkerk vormen samen met Jasper Ockeloen de belangrijkste ervaring in het team. Hardrijder en debutant Pim van Diemen vormt met Joppe van de Weerdt en Tristan Geleijn de rest van de ploeg. Top- 15 is zeker wel weer mogelijk deze keer aldus ploegleider Roel Mouris

13 33 uur: De Damesploeg is de regerend kampioen, maar moet het deze keer zonder de zusjes Markus doen (Parijs-Roubaix). Maar de mooie reeks hoog in het klassement (Kampioen in ’19, 2e in ’18, 5e in ’17, 9e in ’16, 7e in ’15 en 11e in ’14) zal vast een vervolg krijgen met de sterke Lisanne Immerzeel, Tessa Sandberg, Rosan Koper en Marike Veldhuis. Ploegleider René Markus zag een mooi collectief.

11.19 uur: De Juniorenploeg (10e in ’14, 19e in ’15, 9e in ’16 en 8e in ’17 en ’18, 3e in ’19) heeft ambitie en heeft met Julian Vergouw, Jelle Boonstra, Viego Tijssen en Mees van Duren een heel mooi ingespeeld collectief. Ook een jonge ploeg, die echt in de top kan meedraaien. Ploegleider Joost Mouris kan het weten.

10.21 uur: De Jeugdploeg – kampioen in ’14 en ’15, 6e in ’16, 15e in ’17, 4e in ’18 en een val in ’19 –  heeft dit jaar een bijzonder sterk ploegje. Michiel Mouris en Tyler Eyk hebben al meerdere kampioenstruien in verschillende disciplines en Samuel Gunnink en Fabio Valerio zijn de sterke aanvullingen in de ploeg. Hans Leijnse heeft ze weer goed klaargestoomd.

WV De Amstel eindigde met haar A-, B-, C- en D- ploeg vorig jaar als tweede op het overall kampioenschap, achter winnaar De Jonge Renner, op slechts 33 seconden. Dit klassement over de vier categorieën (op tijd) wordt alleen maar betwist onder de grote verenigingen en met telkens top-3 klasseringen de laatste jaren.

Een gedachte over “Alle ballen op het NCK 2021

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑