Koers update: van alles door elkaar

In het raarste wielerjaar ooit – nou vooruit, op 2020 ná dan – wordt er in oktober nog volop op de weg gekoerst, maar ondertussen is de cross begonnen, worden de schaatsen aangetrokken en ook de mountainbikers waren actief. Een zeker niet volledige update van de afgelopen week.

Is er nog wat gewonnen deze week? Dat is bijna elk weekend de vraag.

In de cross? Ja hoor….: vorige week won Michiel Mouris de dag na het NCK meteen de internationale cross van Gieten (weliswaar in een gescheiden eerstejaarscategorie), maar het was een mooie winst. Afgelopen weekend was hij in Heerde (mét de 2e jaars- Nieuwelingen) ook tweede en heel dicht bij de winst. (Zie foto onder). Toch sterk.

MM in Heerde

Foto Velosport Veluwe (Facebook voor alle foto’s en filmpjes)

Naast Michiel waren er deze zonnige zaterdag nog meer Amstelmannen en -vrouwen naar de cross rondom het Heerderstrand afgereisd. Een pittige omloop met veel zand, zes korte felle klimmetjes en enkele snelle grasstroken. Bij de Amateurs, altijd een groot startveld, eindigden Stephan Scherpenisse en Alexander Evers in het middenveld. Bij de Masters tekende Michael Breedt (eerste startrij) voor zijn kortste koers ooit: 1,5 meter na een zadelbreuk. Marcel Witte zat langer in het zadel, en finishte ruim voor de eerst dertig. Jan van Herwijnen zat daar weer een eind achter, maar, was wél te spreken over zijn nieuwe materiaal. En dat telt ook in het veldrijden. Bij de Elite Dames reed Lisanne Immerzeel mooi naar een 22e plaats.

Op de weg? Ook daar, want Tobias Kool won vorige week in een nat Den Helder het DK voor Nieuwelingen met een sterke sprint. Afgelopen weekend reed Tobias ook naar een naar een mooie 5e plaats in het criterium van Huijbergen. Nu nog even vasthouden tot het NK die vorm. Ondertussen gaan onze top- Elite/Belofte renners nog even door met een aantal wegkoersen. Enzo Leijnse (DSM) en Victor Broex (Metec) en reden de vierdaagse Circuit des Ardennes, waarbij Victor één keer een top-10 klassering scoorde in de tweede etappe. Owen Geleijn reed voorin in de U23 versie van Parijs-Tours (21e), terwijl Dylan Groenewegen in de finale van de najaarsklassieker net te kort kwam voor de eerste groep en 25e werd.  Daan Hoeks is inmiddels voor studie naar Italië verhuisd en hij reed met WPGA de U23-versie van de Ronde van Lombardije. Daan werd knap 29e. Ploeggenoot Niek Voogt moest op het einde het overgebleven pelotonnetje laten gaan en kreeg helaas een DNF op het uitslagenblad.

Op de Mountainbike? Jazeker, want er werd ook gereden om het NK Marathon in de bekende Bart Brentjens Challenge vanuit Eijsden. Deze keer in een lekker Limburgs herfstzonnetje. Waarnemers zagen dat elke deelnemer die 105 zware en stoffige kilometers had afgelegd zich een winnaar voelde. Pierre Deen won het van de Amstelmasters waar hij Romke van de Weerdt, Marcel Witte en Caspar Hermans moest kloppen (11e in zijn klasse). Voor het verslaan van Caspar hoefde hij minder moeite te doen. Caspar ging ergens onderuit en eindigde in het ziekenhuis met enkele breuken. Het ziet er naar uit dat de ACC het dit jaar helaas zonder de grote Hermans zal moeten doen. Alles op volgend wegseizoen dan maar.

Jasper Ockeloen is altijd een van de kanshebbers in de BBC, maar na een ongelukkige botsing kon hij met materiaal en mens-schade wel de koers uitrijden, maar niet zijn kansen volledig verdedigen. Hij eindigde als 11e Elite.

Er waren ook twee AmstelDames aanwezig: Francien Looije (11e bij de Elite) en Judith van Maanen (1e in de Funklasse). Een mooi event, als je overeind blijft.

Drukke weken in aantocht
En wat staat ons nog te wachten? Er zijn nog verschillende wegkoersen (vooral op Elite/Beloften-niveau met o.a. de Ster van Zwolle, normaal de seizoensopener, ook raar), komend weekend het NK Tijdrijden voor Nieuwelingen en Junioren in het noorden, en twee weken later de NK’s weg voor Elite Z.C (m/v) met meerdere Amstelrenners en rensters én de  Nieuwelingen en Junioren die dan ook op de VAM-berg rijden.

Terwijl, niet te vergeten, de ACC komend weekend begint. In het Twiske nog wel. Vast allemaal terug te lezen op deze site.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑