Lekkere seizoensopener van ACC 2021 

Met de eerste wedstrijd in de ACC – na een winter géén ACC – is de herfst dan toch echt begonnen. Hoewel nog een aantal renners en rensters actief is op de weg was het lekker druk in het Twiske en stonden er zelfs meerdere World Tour renners aan de start.  Een aantal Amstelrenners reed zich in de bloemen.

Het parcours op de Zanddijk in het Twiske lag er droog bij en de organisatoren van de Trappist hadden er een mooi crossfeestje van gemaakt. Veel slingers op het gras, maar ook mooie zandstukjes en klimmetjes. Een nieuwe ACC betekende ook nieuwe gezichten in de verschillende categorieën.

In de Jeugd ontbraken er nog wat Amsteltalentjes, maar van wie er wel waren werden mooie plaatjes geschoten. Beste renner in de Jeugd A was Torben Flint (5e), beste Amstel in de Jeugd B was Max Baars die met de bloemen mocht zwaaien (2e) en in de C kwam Davin Huisjes als 11e over de meet.

Bij de Nieuwelingen reed Tom Landa naar plaats 11, terwijl Tessa Zandberg 4e werd in de Damesklasse.
Foto’s :hier!

Traditioneel staan bij de Masters de meeste Amstelrenners en neo-Master Michael Breedt liet zien dat leeftijd een ding is: als allerjongste spoot hij als eerste weg en hij hoefde de koppositie niet meer af te staan. Ruim voor BBB was Michael de winnaar. Nieuw Amstellid John Beerens werd 4e en Marcel Witte (6e) en Pierre Deen (7e) streden met elkaar een gevecht binnen de top-10.

Gretige Masters

Gretige Masters

In de 45min- klasse waren de ogen gericht op o.a. Dylan Groenewegen. Dylan die in de ochtend nog snel zijn crosser met de bakfiets (!) naar zijn privé fietsenmaker had gebracht gaf fietsles door vanuit het vertrek weg te knallen. Aan het eind van de lange cross (ruim meer dan een uur) had hij een grote voorsprong op twee jonge DTS’ers die het goed deden door Sander Boerkamp (4e) achter zich te houden. Sander zegt volgende week “even”een marathon te gaan lopen dus of we hem daarna nog in cross-vorm gaan zien is de vraag. Andere Amstelrenners waren o.a. Alexander Evers (snel starten), Stephan Scherpenisse en Joppe van de Weerdt. Zij hadden na afloop allen hun eigen verhaal.

Foto’s van Dick Visser (klik).

Volgende week trekt het ACC circus  naar Sloten. Een keertje extra trainen kan altijd helpen.

Uitslagen van de ACC staan altijd op de site van de ACC:

UITSLAGEN 2021

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑