NK Tijdrijden en meer

Een kleine update van het afgelopen wegkoersweekend. Top 10 op het NK tijdrijden voor Jelle Boonstra en Viego Tijssen en podium voor de Dames.

NK Tijdrijden
De geplaatste tijdrit-Nieuwelingen -en Junioren van De Amstel trokken afgelopen zondag naar het verre Peize. Bepalend is dan vaak de vorm van de dag. Zeker aan het einde van het lange wegseizoen (terwijl er nog twee weken doorgetrokken wordt naar het NK weg) is dat altijd weer even afwachten.
Bij de Nieuwelingen mocht Thomas Landman het spits afbijten en deed dat als eerste-jaars heel degelijk met een 31e  plaats. Naar eigen zeggen veel te rustig gestart in de 21 kilometer lange tijdrit. Julian Vergouw en Viego Tijssen werden geacht hoger te eindigen en deden dat ook: Julian was tevreden met zijn 12e plaats, terwijl Viego met zijn 8e plaats toch op iets meer gehoopt had. De Junioren reden dezelfde afstand, maar met TT fiets. Jelle eindigde als beste eerstejaars als 6e, terwijl Justin als 11e ook goed presteerde. Beelden (met hier en daar een Amstelrenner) zijn te zien onderaan dit bericht.
Voor de Nieuwelingen en Junioren volgen nog een NK op de VAM berg en nog twee klassiekers.

Dames in Regiokampioenschap
De Amstel-Dames reden zondag in Amersfoort het regiokampioenschap. Op het spel stond geen plaatsing voor het NK meer (de Amstel-Dames rijden zaterdag 30 oktober met zeven (7) rensters het NK!) maar wel de eer. Marike Veldhuis en Lisanne Immerzeel reden ruim 30 km lang in de aanval geweest, hadden een groot gat maar de laatste 5 ronden werden ze toch terug gepakt. Een renster van De Kannibaal reed toen door en bleef weg, maar Lisanne wist nog wel de sprint om plek 2 winnen. Maar een 1- 2tje was toch wel echt heel leuk geweest. Suzanne Mulder werd 9e, Francien Looije 11e en Marike 13e. Rachel Janssen werd 3e bij de Amateur-Vrouwen.

Voorjaarsklassiekers
De Elite-renners mochten zich nog uitleven in een paar voorjaarsklassiekers: de Ster van Zwolle en de Omloop van de Braakman. Dijkjes, kasseien, waaiers, hoewel het weer iets té voorjaarsachtig was. Victor Broex (120 km in de aanval) en Koos Jeroen Kers (in de laatste kilometer teruggepakt) lieten zich goed zien in de Braakman, maar top-10 zat er niet in. Victor werd 15e, KJK 30e en ook Niek Voogt (39e) dokkerde zich naar de finish. Een dag eerder reden Owen Geleijn en Victor Broex al opvallend in beeld in de Ster. Victor werd daar 11e en Owen 20e. Voor de Elite renners wacht nog o.a. de Ronde van Drenthe en ook een NK op de VAM-berg.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑