Koersen in de herfstzon

Toen in de loop van afgelopen voorjaar allerlei koersen werden verplaatst naar oktober werd gevreesd voor koersen in najaarsstormen, maar dat valt tot nu toe mee. Afgelopen weekend was het (net als de week ervoor) lekker koersweer. Op de weg en in het veld.

Drenthe en de VAM berg
Lekker weer was het nog niet in de Acht van Westerveld die vrijdag werd gereden voor de vrouwen: slechts 29 rensters haalden de eindstreep in storm en regen. Amstelrensters Tessa Sandberg en Suzanne Mulder waren onder de afstappers. Voor hen de slechte generale voor het NK voor Elite-Vrouwen zc zeg maar. Dat gaat komende zaterdag vast beter.

Zaterdag en vooral zondag was het heel ander weer in Drenthe tijdens de Ronde daar. Zaterdag was het nog wat mottig weer, en reed Femke Markus in haar laatste koers van het seizoen nog even mee in de kopgroep, maar toen de vele VAM-berg beklimmingen elkaar opvolgden ging het helemaal in stukken. Femke eindigde haar lange seizoen met een 28 plaats.

Victor en Dylan zien af op de VAM
Victor en Dylan zien af op de VAM

De dag erna stonden liefst vier Amstel-leden aan de start van de laatste UCI koers van Europa: de Ronde van Drenthe voor de profs. Op een van de vele kasseistroken (in totaal 21 kilometer) ging Owen Geleijn ongelukkig onderuit waardoor een DNF. Enzo Leijnse had ook een DNF na gedane arbeid, maar Victor Broex en Dylan Groenewegen mochten na 200 zware kilometers sprinten in het eerste sterk uitgedunde peloton om de 2e plek (één sterke Belg bekroonde een vroege vlucht). Dylan werd 3e en Victor reed zijn eerste top-10 in een UCI 1.1 koers: 10e.
Victor had zich een dag eerder al de hele koers uitgesloofd met een 6e plaats in de een-na-laatste wedstrijd van de U23 Road Series. Daarmee staat hij nu heel vast op de tweede plaats in het overall klassement. Tristan Geleijn reed ook lange tijd mee in die koers, maar kwam toch de man met de hamer tegen: hongerklop en helaas dnf.
De Junioren hadden zondag een klassieker in Brabant (Sam Hutzezon kwam zonder pech als 33e over de streep), komende zaterdag het NK en zondag nog een finale klassieker West Brabant. Komend weekend dan nog de andere grande finales van het seizoen met het Beloftenweekend in Zeeland en vooral de NK’s weg op de VAM-berg voor Nieuwelingen, Junioren en Elite ZC (m/v).

Focus op het veld
Daarná kan alle focus op het veld. In het veld waar sinds vele jaren weer eens een landelijke veldrit werd gehouden in Noord Holland: bij DTS. Hulde daarvoor. Van De Amstel waren bij de Nieuwelingen vier renners vertegenwoordigd en Michiel Mouris mocht opnieuw een zege bijschrijven door met ruime voorsprong te zegevieren. In de staart van de uitslag drie andere Amstelmannen: Fabio Valerio, Tom Landa en Ravi van der Putten. Ze waren er wel! In de Jeugd stond een beperkt aantal van onze jonge renners waarvan de redactie mogelijk nog wat lotgevallen opdoet. Mogelijk smaakt dit naar meer en zien we er steeds meer in het veld de komende weken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Koersen in de herfstzon

  1. Kleine aanvulling op het verslag over de landelijke veldrit bij DTS:
    de redactie heeft Jente Koops bij de nieuwelingen meisjes gemist in de uitslagen. Niet zo gek natuurlijk want het is lang geleden dat er in deze categorie een renster van De Amstel aan de start stond. Met nog weinig crosservaring wist Jente toch maar mooi als 14e te finishen. Ruikt naar meer!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑