Zaterdag 4 december starten de weg-duurtrainingen

Vanaf zaterdag 4 december wordt er (in principe) weer gestart met de “Zaterdag Duurtraining”. Voor de liefhebbers van fietsen op de weg, dé manier om te overwinteren. Een training die pré-corona duidelijk in een behoefte voorzag en vorig jaar alleen met de 18- plaatsvond. Nu weer voor alle leden vanaf de categorie Nieuwelingen en ouder. Voor ieders veiligheid en om het zo soepel mogelijk te laten verlopen wel een paar instructies.

Vertrek en route
Er wordt iedere zaterdag vertrokken vanaf de Parkeerplaats bij Elsenhove (vanwege de werkzaamheden aan de Amstelbrug dus NIET bij De Haan in Ouderkerk).
Vertrek is om 11.00 uur stipt. De stravaroute staat:  hier!
Let op, er zit een wijziging in de “oude” route vanaf Alphen aan den Rijn.

In principe wordt er een vaste ronde gereden van ca 85 km (met een paar afsnijmogelijkheden). Afhankelijk van weer/ consensus in de groep kan er afgeweken worden van de route. Ben je minder in vorm dan kun je na Woerdense Verlaat afslaan richting het noorden.
Leden vanaf Nieuwelingen en ouder (m/v) kunnen aansluiten.

Doorgaan?
Dit is géén centraal geleide training, zoals de trainingen in de rest van het jaar (er wordt weer echt getraind vanaf 8 januari). Als er veel zijn, zijn er veel, is het slecht weer gaat het wellicht niet door of zijn er minder (kledingkeuze is altijd essentieel). Een eventuele afgelasting staat dan ook níet op deze site.

Richtlijnen: veiligheid en verantwoordelijkheid
Een paar richtlijnen waar iedereen zich wel aan moet houden:
– Duurtraining: kruissnelheid van 30 – 35 km per uur; geen bijzondere opdrachten, maar houd rekening met de wind en de grootte van de groep (harmonica – effect)
– bij grote groep worden de groepen bij vertrek gesplitst: maximale groepsgrootte omtrent de 10-12 (anders kom je ook nauwelijks op kop)
– Gedisciplineerd rijden, twee aan twee: opletten bij afgeven van kop; de sterkeren houden rekening met de minderen; en per groep is iemand de “koerskapitein”
– Verkeersregels worden gerespecteerd: fietspaden en verkeerslichten volgen,
– Waarschuw elkaar: duidelijk route aangeven, en waarschuwen voor verkeer en obstakels– Deelname is volledig op eigen risico
– Standaarduitrusting: clubkleding voor de herkenbaarheid; reservemateriaal (bandje, pompje), regenjack en wat te eten (!!); beter te veel mee aan kleding en eten dan koud en/of honger.
– Fiets is in goede staat; spatbordje is aangeraden

Hiermee kunnen we lekker bijkletsen, basis leggen en overwinteren om in januari de intensieve trainingen te kunnen gaan doen. Vanaf zaterdag 15 januari wordt er weer gewerkt met opdrachten o.l.v. trainers.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑