Debuteren in Woerden

Afgelopen zaterdag waren de landelijke crosser te gast in Woerden. Op en rond Wijkpark Molenvliet was weer een aantrekkelijk parcours uitgezet: opdrogende modder, schuine kanten, zompige bosjes, klimmetjes, stukjes lopen én de traditionele brede en schone startstrook waar het of helemaal goed gaat, of helemaal verkeerd. Wat deden de Amstelrenners?

De organiserende vereniging WTC Woerden is tijdens het seizoen actief in maar liefst vier KNWU-crossen: Montfoort, Nacht van Woerden, Woerden Molenvliet en Benschop (en voor kort nog Oudewater). Vanwege (…) kon alleen Molenvliet doorgaan. Alweer de 28ste editie, een enkele Master komt al aardig in de buurt qua starts. Sterke verhalen tijdens het warm rijden over het NK van 2006 waarbij het héle park letterlijk was veranderd in een zwarte modderbrei. Zover kwam het zaterdag gelukkig niet; al was voor menigeen een extra fiets in de materiaalpost een uitkomst geweest.

Nieuwelingen

Hij had dinsdagmiddag nog getraind in Woerden. Michiel Mouris wilde graag weer eens podium gaan rijden. Al hoewel de eersten op een zakdoek reden zat het er niet in, vierde. Net wat te veel foutjes op de verkeerde momenten. Verder was Thomas Landman van de partij. Van achter gestart en knap naar het middenveld gereden, plek 33. Ook Fabio Valerio tekende de startlijst en had wat verder naar achteren de wedstrijd uitgereden.

Junioren

Enkele nieuwe Amstelnamen aan het vertrek. Begrijpelijk, Woerden is relatief dichtbij en tot het NK op 8 en 9 januari zijn er niet zo veel KNWU-wedstrijden meer. Viego Thijssen uitstekend 12e, Jelle Boonstra 28e. Mees van Duren werd 26e, vermoedelijk wat aan de hand, want Mees rijdt gewoonlijk iets hoger in de uitslag.

Amateurs

Stephan Scherpenisse (foto onder) kon na afloop mooi 2 punten voor het regelmatigheidsklassement in zijn zak steken: 29e. Misschien wel mede dankzij de schone fiets van zijn vriendin die hij telkens vanuit de post kon aanpakken. Goed voor elkaar. Ook waren aanwezig Alexander Evers en, nieuw, Miguel Overzier.

Stephan passeert de materiaalpost en blijft mooi hoog rijden. Een glibberig lichtjes hellende strook omhoog. (Still uit een filmpje van UWTC-collega. De redactie heeft geen foto’s voorbij zien komen.)

Masters

Sluitstok van de dag, met maar liefste vijf Amstelmasters aan het vertrek. Goed-weg-en-niet-meer-gezien waren Michael Breedt en Marcel Witte. Michael is klassementsleider in de ACC, deze cross was een goede voorbereiding op zondag. Helaas moest hij vlak voor de wedstrijd ongewild ‘van schoeisel wisselen’. De tube achter bleek kapot en werd noodgedwongen vervangen door een wiel met een droogweertube. Met als gevolg extra glijden en vaak overdwars staan. Niettemin een prima 13e plek voor Michael in een veld met veel landelijke toppers. Marcel daarachter nog mooi binnen de eerste twintig, 18e.

Wat meer in de achterhoede ook fanatieke Amstelmasters. Roel Gerritsen maakte zijn landelijke debuut. Hij was blij eens bij de 40+ te kunnen rijden, na vele crossen ACC bij 45 min. Gaandeweg de wedstrijd kwam Roel op stoom en passeerde Jan van Herwijnen, die gaf echter niet meteen toe. Roel ging het parcours steeds beter beheersen en kon zo toch wegrijden naar een plek net buiten de dertig. Dolf Kloosterziel had lang zicht op zijn twee clubgenoten, het laatste kwart van de race sloeg de vermoeidheid toe waarna het gat niet meer te dichten was. Volgend jaar allemaal weer present.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑