Activiteiten aangepast: en nieuwe activiteiten voor de U18

De gezamenlijke duurtrainingen zijn vanwege de corona maatregelen voor de 18+ leden even opgeschort. In het nieuwe jaar zal bekeken worden of en in welke vorm wel activiteiten kunnen worden georganiseerd. Op dit moment zijn er wél verschillende activiteiten voor onze leden tot 18 jaar. Lees hieronder meer over de wegtrainingen, dóórcrossen en Athletic Skills.

Wegtraining:
Vanaf zaterdag 8 januari zal de wegtraining voor – in elk geval – de U18 weer starten. Meer info daarover volgt nog en is ook afhankelijk van de mogelijkheden voor de sport.

Doorcrossen en Athletic Skills

Voor onze leden t/m 17 jaar organiseert De Amstel de komende periode de volgende extra activiteiten, met respect voor de maatregelen uiteraard. Zoals een van de jeugdleden zei: “Corona, dat eet ik voor ontbijt”.

Crossen:
Er wordt op woensdag 29 december nog één keer bij de Plas getraind en op zondag 2 en 9 januari organiseert de Amstel een crosstraining, gevolgd door een onderlinge wedstrijd op het parcours van WV Amsterdam. We starten om 10:00 en eindigen uiterlijk 11:30. We delen de groep op naar niveau / leeftijd.

Praktisch: We verzamelen om 10:00, rond de WVA kantine, op het parcours van Sloten. Meedoen kan op een crossfiets, of een MTB (of waar je maar op kunt rijden eigenlijk). Het gaat altijd door, tenzij het niet veilig is. Dan krijg je een bericht via de app groepen. We gaan er vanuit dat iedereen de Corona maatregelen kent en zich daaraan houdt.

De maatregelen van 18 december betekenen onder andere: geen toeschouwers, geen kleedkamers, geen kantine. Zorg tenminste dat je goed gekleed bent en wat te eten / drinken bij je hebt. Een deel van de ouders van onze jongste leden wordt ingezet vrijwilliger rond het parcours.

Deze activiteit is toegankelijk voor onze leden, van 7 tot 17 jaar. Niet leden kunnen niet meedoen.  We verwachten al onze leden onder de 18 te zien op zondag 2 en 9 januari. Daarom is aanmelden vooraf niet nodig.

Vragen? Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen met jeugdcoördinator Sander Baars, via 06-155 19 244.

 Athletic Skills Training om een betere wielrenner te worden

“Ik zag dat het goede voetballers waren, maar nog gen atleten”. Met deze gedachte begon René Wormhoudt, founder van het Athletic Skills Model, bij Ajax met een andere manier van denken over bewegen. Deze ontwikkeling heeft samen met de VU Amsterdam, geresulteerd in een nieuw talentontwikkelingsmodel.  Dit model wordt toegepast bij vooral jeugdopleidingen van betaald voetbal organisaties (zoals Ajax en PSV) en top jeugdhockeyclubs. De Amstel is er trots op dat wij samen met een professionele trainer een 6 weeks programma aanbieden: “Athletic Skills om een betere wielrenner te worden”.

Een impressie:

Creatieve toepassing van ASM in de praktijk

Praktisch: Vooraf aanmelden is verplicht. Dat doe je via dit formulier: Aanmelding Athletic Skills Training

We vragen een bijdrage voor deze trainingen. Je kunt na aanmelding via een tikkie betalen aan de trainer. De kosten bedragen EUR 15, per jonge renner, voor het gehele programma.

We starten op woensdag 5 januari. De laatste training is op woensdag 9 februari. We werken met twee groepen. De jongste groep traint van 15:00 tot 16:00. De oudste groep van 16:00 tot 17:00. De exacte indeling maken we op basis van de inschrijvingen. De training wordt gegeven op de buitenvelden van AMVJ, aan de Kalfjeslaan.

De training gaat altijd door, tenzij het niet veilig is buiten te sporten. Dan krijg je een bericht via de app groep. Naar binnen uitwijken kan niet, door de huidige Corona maatregelen.

We gaan er vanuit dat iedereen de Corona maatregelen kent en zich daaraan houdt.

De maatregelen van 18 december betekenen onder andere: geen toeschouwers, geen kleedkamers, geen kantine. Zorg tenminste dat je goed gekleed bent (met sportkleding/sportschoenen) en wat te drinken bij je hebt. Je racefiets heb je niet nodig.

Dit programma is alleen toegankelijk voor onze leden, van 7 tot 17 jaar.

Vragen?

Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen met jeugdcoördinator Sander Baars, via 06-155 19 244.

 

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑