Zaterdagtrainingen weer van start (Update)

Vanaf zaterdag 8 januari beginnen we weer met de wegtrainingen voor de wedstrijdrenners.

Het vertrek is elke zaterdag tot eind februari stipt om 11.00 uur. Verzamelen op de parkeerplaats bij Kinderboerderij Elsenhove.

Opzet trainingen:
De trainingen zijn duurtrainingen, maar er zit ook een paar stukken (lees: intensiteit) in de training met opdrachten waarbij de groep in groepen van maximaal ca 8 renners wordt verdeeld. Er wordt in principe een min of meer vaste route gereden van circa 2 tot 3 uur, afhankelijk van de weersomstandigheden en de groep. Er wordt flink doorgetrapt en zeker in het voorjaar met wind, soms kou en nattigheid wil het behoorlijk pittig zijn. Zorg dus dat je fit en in staat bent om een aantal uur flink door te fietsen.

Checklist:
Altijd meenemen
: regenjack, een paar bananen/reepjes (met kou verbruik je meer dan je denkt), bidons, reservebandjes en pompje. Een teller op je stuur (er zijn opdrachten op tijd) en een spatbord kan nooit kwaad. En je fiets en banden….die zijn in goede staat!

Deelname:
Deelname is altijd geheel op eigen risico. Deelname staat open voor Amstel-leden vanaf de categorie Nieuwelingen en ouder, met licentie bij De Amstel, én er wordt gereden in clubtenue, met als uitzondering voor Elite/Beloften eventueel het WPGA of CT tenue.  De trainers is verzocht hierop te letten, vanwege de herkenbaarheid en veiligheid erg belangrijk.
Overbodig te zeggen dat je altijd aan elkaars veiligheid denkt, en álle verkeersregels ook voor ons wielrenners gelden. Er wordt gedisciplineerd gereden en goed gewaarschuwd bij obstakels/auto’s etc en spreek elkaar aan op eventueel gedrag. Alle afval (ook bananenschillen!) gaat in de prullenbak of terug in je achterzak.

Verplaatsing/afgelasting:
Bij extreem slecht of gevaarlijk/onveilig weer wordt uiterlijk omstreeks 10.00 uur via deze website bekend gemaakt of de training doorgaat, of evt. naar een later tijdstip verschoven wordt, of naar zondag.

En als je te maken hebt met corona klachten of quarantaine etc….dan kom je dus niet.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑