CK Off-the-road: klaar voor de seizoenswissel

Het CK Off-the-road was na een jaartje afwezigheid weer terug. Is dat een teken voor een beetje “normaal” wielerjaar? Hopelijk wel, en de deelnemers genoten van een aangenaam januari-dagje met een supersnel parcours. Het was dus gewoon lekker crossen dat al een beetje aan een wegkoers deed denken. Clubkampioen op de weg (2021) Victor Broex werd dan ook met overmacht clubkampioen Off-the-road en is klaar voor de transitie naar de weg.

WV Amsterdam had al een tijdje haar parcours uitgeprikt en de afgelopen weken hebben veel mensen uit de regio gebruik gemaakt van het rondje. Na een weekje met weinig neerslag lagen de bochtjes er uitgehard bij en van modder of glibberige stukken was geen sprake meer. Lekker doorrijden dus en op tijd remmen.
Een aantal Masters had nog een speciale “als een slang door de bochten”- training gedaan, maar daar was in de koers niets meer van te zien. Victor ging op kop van het peloton van ruim 30 renners het veld in en liep elke ronde een kleine halve minuut verder uit. Nadat een van de ACC-toppers Niek Voogt al bij de start zijn ketting eraf reed was het duidelijk dat er weinig tegenstand zou zijn. Met overmacht naar de clubtitel en de wisselbeker. Op ruim drie minuten kwam Sander Boerkamp over de finish. Sander mocht zich twee jaar regerend kampioen noemen, maar moest nu al vlak na de start het hoofd buigen. Na een inhaalrace wist hij wel Michael Breedt (3e) en Marcel Witte (4e) te achterhalen.
Qua strijd vond die dus meer plaats in de achtergrond: renners als Roel Gerritsen, Alexander Evers, Joppe van de Weerdt en Stephan Scherpenisse streden om elke meter en dat leverde Alexander en Joppe nog een medaille op voor de 2e en 3e plaats in de Seniorenklasse. Daarachter reed local legend Pierre Deen een stabiele koers waarmee hij als 9e eindigde en met Thomas Landman (beste Nieuweling) de top-10 volmaakte. De beste Dame was Renée van Hout die op haar gympen(?) Ellen Valk desondanks ruim voor bleef.
De Jeugd werd nog getroffen door een kleine Corona-golf, maar degenen die er waren gingen wel met de medailles naar huis: Briek Pelgrim kon juichen voor Torben Flint en Abe Scheijgrond in de jongste Jeugd. Max Baars troefde Arnau Egberts ruim af, en Davin Huisjes (1e) bleef Phaeroun Chaillou voor (terwijl Quinten de Jong met panne moest toekijken). Uitslagen: klik. En Mylaps staat hier.

Foto’s: Erik van Ravenzwaaij: klik. Dick Visser: klik. Kristel: klik.

Het was fijn dat deze cross toch georganiseerd kon worden. Voor een aantal Masters en Amateurs en Nieuwelingen volgt nog een cross-toetje met het NK volgende week in Hoogeveen. Daarna kan de blik langzamerhand naar de weg. Op 27 februari organiseert De Amstel het Kampioenschap van Amstelland. En dat is het al over vier weken.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑