Kampioenschap van Amsterdam

Op zondag (13-3) werd het kampioenschap van Amsterdam gehouden voor de Jeugd bij ASC Olympia. De andere categorieën startten en finishten alle bij WV Amsterdam, en die reden óók op zaterdag.

Jeugd
Voor de Jeugd vier wedstrijden met alleen in cat. 7 geen deelname van WV de Amstel. Eerst de jongste jeugd, cat. 1 en 2, waar vier leden van de Amstel aan de start verschenen in een veld van elf deelnemers. Het veld lag al snel uit elkaar en na drie ronden op het lange parcours was Briek 2de, Torben 4de, Julien 6de (zijn allereerste wedstrijd!) en Joshua 8ste. Een goed begin van de dag!

Categorie 1/2 met Briek op het podium

Daarna was het de beurt aan de cat. 3 en 4 jeugd. Grigori en Arnau reden lang mee om de prijzen in het veld wat in en uit elkaar schoof. Uiteindelijk miste ze beide de slag en werd Grigori 11de en Arnau 13de. In de volgende cat. 5 en 6 wedstrijd waren er drie leden van de Amstel aan de start. Hier was de race heel erg tactisch en bleef het de hele wedstrijd bij elkaar om uit te monden in een massasprint. Quinten werd daarin 2de, Davin 5de en Nikolai uiteindelijk 19de.

Categorie 5/6 met Quinten

Komende week is helaas er geen regiokampioenschap voor de Jeugd (wél voor de andere categorieën maar zijn er wel landelijke wedstrijden, bijvoorbeeld in Nieuwkuijk). Daarna is er op zaterdag 26 maart weer een (regio)kampioenschap in Spaarndam, georganiseerd door HSV de Kampioen.

Winst bij de iets ouderen
Op zaterdag en zondag werd er in verschillende categorieën gereden om de jaarlijkse Amsterdamse kampioenschappen bij WVA. Als eerste waren er een paar Amstel-Nieuwelingen met snode plannen. Geen groot peloton en op Sloten betekent dat vaak een wat afwachtende koers. Uiteindelijk moest het sprintje dan ook de beslissing brengen/ Samuel Gunnink liet zich daarbij goed zien: hij won, vóór een concurrent van DTS en Ravi van der Putten kon als derde het podium op. Goed gedaan dus en de ploeggenoten Lieuwe, Jesse en Tom zagen dat het goed was.
Daarna was er een enorme groep Masters die in drie groepen mocht afsprinten. Sloten…: dwz babbelend meepeddelend in het peloton, maar ontsnappen kost o zo veel kracht. De Amstel Masters waren zeer actief, maar konden in de 50+ geen afscheiding teweeg brengen. In de 40+ lukte dat wel in de final. Mark Touwen probeerde het en toen het peloton op hem neerstreek reed Jan Dijstelbloem weg en wist een paar meters over te houden tot op de streep. Heel mooi gedaan van deze nieuwkomer. Raul Woudstra spurtte naar de bloemen van plek 3.
Van de andere categorieën is het niet bekend of daar ook gescoord werd.
Volgende week zondag is er weer een Regiokampioenschap, bij Kennemerland op het mooie glooiende parcours bij Beverwijk.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑