Eerste wedstrijd Women Cycling Series en terugblik Kennemerland Beverwijk

Het Zeeuwse grensdorp Koewacht vormde het decor voor de eerste wedstrijd in de Women Cycling Series, de Wim Hendriks Trofee. Niet alleen debuut voor de Amsteldames, maar ook voor de gloednieuwe ploegleidersauto. Verder kijken we terug naar aantrekkelijke koersen in Beverwijk, vorige week. Met Petra van Leeuwen, Tessa Sandberg, Puck Pinxt, Lisanne Immerzeel, Rosan Koper en Suzanne Mulder was een sterk team afgereisd naar Zeeuws-Vlaanderen.

De zes Amsteldames stonden bij vertrek uitstekend gepositioneerd op de eerste rij.

Het open landschap, smalle wegen en verraderlijke keistroken stonden garant voor een hectische koers;  veel en ook een paar lelijke valpartijen. Tessa lag bij de eerste valpartij, het duurde even voor ze weer op de fiets zat, proberen terug te brengen maar ze kon niet terug rijden naar peloton tussen de auto’s en was de koers snel klaar. Petra lag er al snel af en kon ook niet terugrijden. Lisanne gevallen die kon wel terug rijden. Bij het ingaan van de laatste drie rondes lag Suzanne bij een valpartij met schade aan neus en hand, nog terug gebracht tot tussen de wagens maar daar hield het ook op voor haar op helaas.

Uiteindelijk bereikten drie dames de finish, ingesloten in de sprint dus niet mee kunnen sprinten. Rosan op plek 28, Lisanne 35e en Puck op de 51e plek mogen we zeer tevreden zijn. En gelukkig iedereen zonder al teveel schade weer safe thuis!

Ook de ploegleidersauto met Jan Koper en Martin Lukasse heeft de kasseistroken doorstaan.

Kijk voor foto’s het Instagramaccountvan wv_de_amstel_womensteam  https://www.instagram.com/p/CboveqpMJf4/?utm_medium=copy_link

Beverwijk

We zouden het bijna vergeten, maar vorige week zondag was het Kampioenschap van Kennemerland op het gelijknamige clubparcours in Beverwijk. Een voormalige vuilstort, lekker asfalt bij start/finish en verder gemeen klimmen, dalen en draaien op klinkers. Begon het bij de start op de koop toe ook nog nat te sneeuwen; enkele renners gaven er direct de brui aan, anders renners lieten zich dubbelen om deze ervaring op te doen. Eén Amstelmaster was zoek naar ‘bevestiging’ nadat zijn vele aanvallen op Sloten de week ervoor telkens op niets uitliepen. Regen en koude geven hem juist extra kracht. We hebben het over Serge van der Putten die knap als tweede het podium mocht beklimmen.

Dames

Ook bij de Dames was het een harde wedstrijd. De ogen waren natuurlijk gericht op (bijna) thuisrijdster Rosan Koper.

Verhalen na de koers. Rosan: “Geen winst. Ik was weggereden met 2 andere (waarvan 1 nieuweling jongen) wij bleven weg tot het einde. Ik werd 2e in de sprint. Tessa was weggereden uit het peloton en reed naar de 3e plek!!”

Tessa Sandberg: “Ik reed weg samen met Renée die echt mega sterk reed (zonder transponder helaas)!!! En vervolgens ons ook nog terug brommerde naar Amsterdam met wind tegen…

Suzanne Mulder: “Tja wat zal ik zeggen, ik ben niet echt tevreden 😅 moest helemaal achteraan starten dus toen ik eenmaal voorin was was de kopgroep al weg…. vervolgens werd er niet echt doorgereden. Nog wel paar keer geprobeerd om weg te komen en Rosan ook, maar ons lieten ze niet gaan. Aan het eind reed er nog een groepje van vijf weg en dat was wel stom dat we daar niet bij zaten. Frederieke deed nog een poging in de laatste twee rondes maar ook zonder succes. Ik reed wel een lekkere sprint dus ben best tevreden, mijn voorbereiding was niet erg optimaal…. uiteindelijk waren we wel 1, 3 en 4 dus in de pelotonsprint (plek 11, 13 en 14).Maar goed voor een eerste wedstrijd met 70 dames aan de start mogen we niet klagen denk.”


Rosan en Tessa met de bloemen

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑