Weekend wrap up

Naast de wedstrijden van de Dames (zie bericht hiervoor) werd er natuurlijk meer gekoerst. Op internationaal topniveau en in de regio. Er werd ook gewonnen: zo waren er zeges in de verschillende voorjaarskampioenschappen (Spaarnwoude en Zaanstreek), maar Tyler Eyk boekte ook een mooie eerste winst bij de Nieuwelingen na goed ploegenspel in Den Haag.

Tyler, de meervoudig kampioen bij de Jeugd is dit jaar eerstejaars Nieuweling en met vier ploeggenoten stonden ze met een groot veld aan de start op het parcours bij de Uithof. Dat wil zeggen een snel rondje met enkele lastige bochten waar niet iedereen steeds heelhuids doorheen kwam (de koers moest zelfs even worden stilgelegd). Ondanks meerdere aanvalspogingen werd het uiteindelijk toch een sprint van een grote groep. Daarbij nam Thomas Landman de laatste anderhalve ronde de kop en hield het tempo hoog. Tyler wist met een heel sterke sprint enkele erkende veel winnaars achter zich te houden. Een hele mooie opsteker als je zo binnenkomt bij de Nieuwelingen. Thomas werd 6e, Samuel Gunnink 7e, Luuk van Stuijvenberg 13e en Lieuwe ter Hoeve in de tweede groep 23e. De mannen zijn lekker bezig.

Regiokampioenschappen
De Redactie heeft de uitslagen even doorgespit van de Kampioenschappen van Spaarnwoude (zaterdag) en bij DTS (zondag). Hoewel er vast wel iemand gemist is weten we in ieder geval wel dat Julian Vergouw zich alvast kampioen van Spaarnwoude mag noemen. Julian was de beste van een kopgroep die na twee uur koers op het snelle rondje mocht sprinten voor de zege. Als Junior klopte hij toch enkele Elite-renners. Max Bergsma zat ook mee en werd knap 5e, terwijl Mees van duren, Viego Tijssen en Sam Hutzezon ook in de top-10 finishten. Bij DTS streden de Junioren opniieuw mee. Viego werd hier deze keer 2e.

Bij de Jeugd waren er meerdere Amstel-talentjes die met de bloemen stonden te zwaaien:

In cat 1/2 won Briek Pelgrim, vóór zijn clubgenoot Torben Flint en Grigory Ivakhov won in de iets oudere klasse. Arnau Egberts miste nét het podium (4e)Davin Huisjes had nog niet veel gekoerst, maar klopte wel iedereen in cat 5/6. Een dag later bij DTS herhaalden Briek en Torben hun 1-2-tje, terwijl Quinten de Jong het zilver pakte.

Komende week het Kampioenschap van Uithoorn, waar ook met vóórinchrijving gewerkt wordt(!)

De grote koersen: Wevelgem en Normandië
In Gent-Wevelgem waren de Markus-sisters goed van voren te zien. Riejanne in de rol van adjudant van Marianne Vos (Jumb0-Visma) en Femke in een vrije rol in haar Parkhotel-ploeg. Vos strandde op de tweede plaats zag Riejanne al uitbollend. Femke kon naar eigen zeggen haar sprint niet helemaal maken en werd 19e. De Amstel-fans zagen Dylan Groenewegen ook rijden. Hij reed op een slecht moment lek en kon niet meesprinten voor de zege.
In de zevendaagse Ronde van Normandië reden Enzo Leijnse (DSM), Victor Broex (Metec) en Nils Wolffenbuttel (Volker Wessels) mee met hun teams. In Normandië was er bij elke start en finish-locatie een ware Tour de France sfeer met véél publiek en omlijsting.
Enzo en Nils in hun rol van knechten en Victor in een wat vrijere rol. Voor alle drie was er gedeeld succes: DSM won twee etappes, Volker Wessels één en Metec won een etappe én het ploegenklassement. Victor reed zich uiteindelijk naar de 15e plaats in het eindklassement met drie top-10 plaatsen.
Deze renners, maar ook andere van onze toprenners (m/v) zijn de komende weken weer te zien in een aantal profkoersen.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑