Prijzen pakken en lekker koersen in het Kampioenschap van Waterland

Het parcours van Ulysses in Amsterdam Noord leent zich voor lekker koersen: mooi asfalt, bochtjes, een steile brug en een mooie omgeving. Meerdere Amstelrenners deden een greep in de prijzenpot en gingen met een goed gevoel de rest van het voorjaar in.

Bij de Jeugd (zie onder – verslag van Arjen Kroder) was het raak, maar de organisatie had ook af te rekenen met de familie Van der Putten. Bij de Nieuwelingen wist de altijd met hoge sokken getooide Ravi van der Putten op het hoogste schavotje plaats te nemen. Vader Serge dacht dat daarna bij de Sportklasse/Masters even over te doen. Serge is goed in vorm, maar moest het doen met de tweede plaats. Ook knap.

 

WV de Amstel geeft Kampioenschap van het Waterland kleur

Afgelopen zondag vond het Kampioenschap van het Waterland plaats in Amsterdam Noord. Door de selectiewedstrijden in Hoorn was het veld niet heel groot, met vooral veel rijders in het blauw van de lokale club (ARC Ulysses). Maar wel een heel leuk circuit met een pittige brug, gevolgd door een technische bocht direct na de afdaling.

Bij de jongste rijders (categorie 1 en 2) streden Joshua en Julien voor de prijzen. Samen gingen zij al direct aan kop. Na de brug in de tweede ronde sloeg Julien een gat en nam de leiding definitief in handen. Joshua hield goed stand op de tweede plek en zo waren het twee Amstelrijders op de hoogste treden van het ereschavot.

Bij categorie 3 en 4 was het Grigori die de koers kleur gaf eb bijna elke ronde bij de brug in de aanval trok. Het gaatje dat hij daarbij sloeg was niet voldoende. Met de lange rechte stukken mondde de strijd uit op een sprint, waarbij Grigory op een half lengte van het wiel na de winst misliep en evengoed op een mooie tweede plek belandde.

In categorie 5 t/m 7 werden de aanvallen snel neutraal gemaakt door de categorie 7 rijders. Hierdoor bleef het peloton vrijwel de hele koers bij elkaar tot op de laatste ronde. In categorie 5 en 6 was het Nikolai die in de sprint net buiten het podium viel op de vierde plek

.Arjen Kroder (vader Julien)

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑