Weekend Update: Femke doet een Markusje

Afgelopen weekend was er weer koers in binnen- en bijna buitenland. Meest opvallende uitslag was die van Femke Markus: zij was winnares van de Zuiderzeeronde in de natte en winderige Flevopolder. Ook werd er gekoerst in onder andere Hoorn.

Wind, hagelbuien, een enkele zonnestraal en dat betekende dus 120 kilometer lang volle koers. Direct bij het buitenrijden van Dronten was Femke er als de kippen bij toen er een eerste waaier ontstond. Dat betekent draaien en draaien en langzamerhand uitdunnen totdat er nog maar een paar overblijven. Femke was vervolgens de sterkste van de overgebleven strijdsters en reed solo naar de zege in deze eerste Topcompetitie wedstrijd. Een Markusje dus. Femke reed voor Parkhotel Valkenburg, maar ook de Amsteldames Lisanne Immerzeel (17e) en Rosan Koper (19e) deden het uitstekend. Zij handhaafden zich heel knap in de tweede waaier die uiteindelijk om plek 7 streden. Bijna alle dames zochten verkleumd de kleedkamers op, want dit was een échte klassieker! Verslag: hier! Zondag zagen we zus Riejanne overigens ook in de spits: in de Amstel Gold Race: zij werd daar 14e.

Net zo episch waren de omstandigheden zaterdag in Zeeuws Vlaanderen in de Omloop van de Braakman, de eerste wedstrijd in de Schwalbe Topcompetitie. Zonder de regen, maar met een zeer strakke wind, meer dan 20 kasseistroken en een paar gravelstroken (dat schijnt tegenwoordig te moeten..). Vooral Victor Broex had er zin in en hij zat na de eerste schifting in de eerste waaier van 16 die de dienst zou uitmaken. In de waaiers daarachter reden o.a Wessel Mouris, Niek Voogt, Koos Jeroen Kers en Tristan Geleijn. Uiteindelijk zouden slechts 30 renners de reglementaire finish bereiken en daar zat alleen Victor nog bij. De Metec-renner zat in de finale in de tot 9 man geslonken kopgroep een beetje gevangen in de Volker-Wessels overmacht en moest met de 8e plaats zijn meerdere erkennen na 175 km kasseien en wind: gesloopt.

In Hoorn waren de eerste NK-selectiewedstrijden van de Jeugd. Daar hoefde je niet op het kantje te zitten, maar was het wel intensief koersen. Ongetwijfeld waren er Amstel-renners aan de start, maar broodnodige uitslagen ontbreken nog. Verslag volgt nog.
Bij de Nieuwelingen reed Thomas Landman naar de 4e plaats en ook Samuel Gunnink en Lieuwe ter Hoeven bij de eerste 20.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑