Driemaal scheepsrecht: mooie start VJC

Het unieke van post-corona is dat alles weer kan, dus ook de late start van de VJC. Dus zo startte pas op 14 april de VJC 2022 onder prachtige omstandigheden. Lekker koersen en uiteindelijk was Niek Voogt de snelste sprinter van het peloton dat overbleef.

Zoals we gewend zijn werd de eerste Voorjaarscompetitie rit een snelheidsrit, zeker met het lekkere weer. Een aantal hobbels was uit het parcours gehaald en na wat veegwerk kon er dus onbeperkt hard gereden worden. Al snel ontstond een sterke eerste groep waarin o.a. Niek en Joppe van de Weerdt actief waren. Viego Tijssen pakte daarna het drierondenklassement. Maar de tweede groep kwam door o.a. het kopwerk van Serge van de Putten uiteindelijk weer terug waardoor uiteindelijk 13 man nog kans maakten op de zege. Niek was uiteindelijk de snelste voor Lorenzo van Velzen, Thomas Landman (eerste Nieuweling), Viego Tijssen en Joris van Nieuwkerk. De precieze uitslag en stand volgt nog. VJC

Ook de Jeugd reed gisteravond en daar werd gestreden om leiderstruien die waren geleverd door Junior-topper Julian Vergouw. Julian is sinds de jongste jeugd lid van De Amstel en na zijn zege in Noordwest Overijssel is hij komende zondag geselecteerd om voor Nederland Parijs Roubaix te rijden bij de Junioren. Het resultaat van veel koersen en trainen op onze club, kan niet anders. Overigens rijden de gezusters Markus morgen ook op de kasseien.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑