Clubkampioenschappen 2022: sterke winnaars

Onder een fris maar snel opwarmende voorjaarszon ging zaterdagochtend een select aantal renners van start voor de felbegeerde clubtitel. Daarnaast medailles voor Nieuwelingen en Masters 40+ en 50+. Wie werd de opvolger van Victor Broex? Eerst het bordje van de ander leeg eten, daarna je eigen bordje. De wieleruitdrukking is ouder dan de meeste renners die aan de start stonden, maar de waarheid ervan gaat nog altijd op. Tot het zover kwam moest er nog wat kaf (bekende en minder bekende namen) van het koren worden gescheiden.

Tachtig stond op het rondebord toen het startsein door René Markus werd gegeven. Wat minder renners aan het vertrek dan we de laatste jaren gewend waren; maar wie er niet is kan ook niet winnen. De Nieuwelingen mochten na 60 ronden afsprinten. Direct een groepje weg na de start, weer ingelopen en daarna talloze nieuwe pogingen en ook weer samensmeltingen. Aan de achterkant stond de deur open, met de nodige (vroege) afstappers tot gevolg: slechte benen, kwaaltjes, eerste koers, niet in vorm, vul maar aan.

Bij de Nieuwelingen bewees Michiel Mouris (dit keer op zijn koersfiets) over de beste benen te beschikken. Voor Luuk van Stuijvenberg en Ravi van der Putten. (Nog geen podiumfoto beschikbaar)

Daarna was het de beurt aan overigen om zo min mogelijk van hun bordje te laten eten. De op papier sterke en snelle Niek Voogt was de man waar alle ogen op waren gericht. Wilde hij winnen en toetreden tot de Galerij der Kampioenen? Dan moest-ie zélf alle gaten dichtrijden. En zo geschiedde. Een behoorlijk opgerookte Niek gaf nog een laatste cartouche in zijn sprint, maar kon de altijd attent en sterk koersende Raúl Woudstra niet verslaan. Raúl won afgetekend voor Niek en Jelle Boonstra! Raúl had dubbelprijs, want met deze overallwinst was hij ook eerste 40-plusser. Oud-clubkampioen Caspar Hermans (1997 en 2018) werd dit jaar eerste 50-plusser.

Paaszaterdag was dit jaar een prima koersdag met goed weer en een mooie strijd. Jury en omkadering wederom dank!

De sprint, de foto’s en de uitslag

 

Podium overall, vlnr Niek Voogt, Raúl Woudstra en Jelle Boonstra

Podium 40+, vlnr Sander Boerkamp, Raúl Woudsta, Michiel Winthagen

Podium 50+, vlnr Serge van der Putten, Caspar Hermans, Jan Buisman

Uitslag overall

1. Raúl Woudstra
2. Niek Voogt
3. Jelle Boonstra
4. Joris van Nieuwkerk
5. Caspar Hermans
6. Sander Boerkamp
7. Alexander Evers
8. Serge van der Putten
9. Roel Mouris
10. Tristan Geleijn
11. Stephan Scherpenisse
12. Taco Keijzer
13. Jan Buisman
14. Wouter de Jonge
15. Michiel Winthagen

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑