Driemaal is inderdaad scheepsrecht

Eindelijk was het dan zover. De VJC 2022 voor de jeugd kon beginnen. Na twee keer afzeggen wegens sneeuw en storm was het weer nu heerlijk voor een mooie koers. De opkomst was goed en de renners werden in twee groepen verdeeld. Dat was voor de jury soms even scherp opletten wie op welke plek over de finish kwam. Met de nodige hulp van ouders aan de finish en aan het hek verliep alles uiteindelijk op rolletjes. Dank daarvoor! En nu, koers!

De grote motoren waren met z’n zessen en gingen over een koers van 8 ronden de strijd met elkaar aan. Het tempo zat er meteen goed in en is er ook nooit meer uitgegaan. Max had wat ketting problemen maar kon na een gemiste ronde gewoon weer inpikken. De jury zag dit door de vingers want een jury moet toch een beetje de regels naar de geest van de wedstrijd buigen. Uiteindelijk bleven de zes renners bij elkaar en werd de sprint met overmacht gewonnen door Phearon die de eerste 6pt van de vjc opraapte. Davin volgde (5pt) voor Moos (4pt), Grigori (3pt), Max (2pt) en Nikolai (1pt). Die laatste ging in het uitrijden gestrekt het gras in om bij te komen van de geleverde strijd.

De jongste groep was met 10 deelnemers goed bezet. De eerste wedstrijd ging over 6 ronden en het was vanaf het begin koers. Na twee ronden was er een kopgroep van vijf ontstaan die uiteindelijk om de zege zou gaan sprinten. Arnau won uiteindelijk de spannende sprint (10pt), voor Briek (9pt), Silvan (8pt), Torben (7pt) en Fien (6pt). In de achtervolging bleek een van onze nieuwste leden Yaban de sterkste om zijn eerste 5pt op te rapen. Joep (4pt) troefde Abe (3pt) nog net af in een sprintje. Valerio (2pt) en Lorelei (1pt) stoempten onverdroten door en pakten de laatste punten mee.

De groepen lopen door elkaar

Puntenkoers
Wat is er nou fijner na een zware koers dan een zware puntenkoers? Niets natuurlijk. Om de ronde de bel en dan een sprint. De oudsten deden vier sprints. De jongste drie. Phearon trok steeds hard door waardoor het groepje soms brak maar uiteindelijk toch steeds weer in elkaar schoof om gezamenlijk voor de punten te sprinten. Phearon was ook nu weer duidelijke de sterkste in de vier sprints door ze allemaal te winnen (6pt). Davin (5pt) zat er steeds kort achter, behalve bij de laatste sprint toen Moos (4pt) als tweede over de streep kwam, blijkbaar is dat een diesel. Ook Nikolai (3pt) blijkt een diesel te zijn, elke sprint zat hij er steeds iets dichter bij en haalde uiteindelijk net zoveel punten als zijn broertje Grigori (3pt), Max pakte het laatste punt.

Bij de jongste leden ontstond hetzelfde beeld als bij de eerste wedstrijd. Eerst een kopgroep van vijf die al snel uitgedund werd tot 3 renners. Arnau (10pt) deed zijn bijnaam El Imbatido weer eer aan door alle sprint nipt voor Briek (9pt) te winnen. Fien bleef het dichts bij de twee kemphanen in de buurt en werd in de sprints steeds derde (8pt). Daarachter streden Torben en Silvan om plek 4 in de puntenkoers, uiteindelijk was die voor Torben (7pt) en plek 5 voor Silvan (6pt). Joep hield zijn eigen tempo strak aan en rolde zo nog wat renners (5pt). Abe (4pt) wist Yaban (3pt) af te houden. En Valerio (2pt) zijn aanstormde zusje Lorelei (1pt).

Na wat rekenwerk was het tijd om de truien uit te delen. Twee gele leiderstruien en twee blauwe strijderstruien. Na later bleek zat er ook nog één groene trui in de tas. Volgende keer zal daar een goede bestemming voor gevonden worden hoe die te veroveren is. De truien worden aangeboden door Junior-topper Julian Vergouw. Julian is sinds de jongste jeugd lid van De Amstel en na zijn zege in Noordwest Overijssel is hij komende zondag geselecteerd om voor Nederland Parijs-Roubaix te rijden bij de Junioren! Dank voor de mooie truien Julian!!

Strijders
Wie de strijders gingen worden was voor de jury al snel duidelijk. Nikolai vocht tot het einde door in beide wedstrijden. Altijd mooi om zulke strijd te zien! En Yaban deed in zijn eerste wedstrijd meteen mee, nog zonder click-pedalen, en met maar twee trainingen in de benen. Zeer verdiende blauwe truien dus!

Nicolai toont zijn trui aan Max en Grigori

Leiders
In beide groepen stak er deze keer steeds eentje bovenuit. Bij de grote motoren Phearon en bij de jongste Arnau. Beide mogen de komende week in hun welverdiende gele trui rond rijden. En zeg nou eens eerlijk, wie wil er nou niet in een gele trui rondrijden… Er is nog niks beslist, want er zijn nog 5 wedstrijddagen te gaan!

Stand
Groep 1:
1. Phearon 12pt
2. Davin 10pt
3. Moos 8pt
4. Grigori 6pt
5. Nikolai 4pt
6. Max 3pt

Groep 2:
1. Arnau 20pt
2. Briek 18pt
3. Torben 14pt
3. Silvan 14pt
3. Fien 14pt
6. Joep 9pt
7. Abe 8pt
7. Yaban 8pt
9. Valerio 4pt
10. Lorelei 2pt

De truien kunnen op de training van dinsdag en de wedstrijd van donderdag weer getoond worden. Weer even wassen voor de zekerheid, je weet maar nooit of je hem vast kan houden. Donderdag 28 april gaan we er weer tegen aan!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑