Volop strijd tijdens de Clubkampioenschappen voor de jeugd

Zaterdagochtend stonden de jongste leden van De Amstel klaar om zich aan elkaar te meten tijdens de clubkampioenschappen. Wie mag zich een jaar lang kampioen noemen en hoe zouden de overige plaatsen worden verdeeld? De jeugd werd ingedeeld in drie categorieën: A rijders (cat. 1 t/m 3), B rijders (cat. 4 en 5) en de C rijders (cat.6 en 7).  Vooral bij de jongste jeugd was de opkomst groot. In een opkomend voorjaarszonnetje werd het op alle fronten een mooie strijd met spannende finales.

De A groep
De A rijders gingen als eerste van start. Het tempo bij de start was nog niet hoog en het peloton bleef de eerste twee ronden nog goed bij elkaar. Iedereen leek de kat nog even uit de boom te kijken. Maar in de derde ronde barstte de strijd los en brak het peloton in stukken. Briek, Torben, Joep, Teun en Silvan vormden in eerste instantie een kopgroep en werkte goed samen. Daarachter waren het Abe en Julien die in de achtervolging gingen, met niet veel later Joshua, Lieuwe. Joep leek zijn krachten te hebben verspeeld in de eerste ronden en moest lossen.

Elke ronde leken de kaarten opnieuw te worden geschud. Torben plaatste een rake aanval, maar wist zich niet los te rijden. Briek, Teun en Silvan konden het gat dichten, waarna er flink wat naar elkaar werd gekeken. In de zesde ronde wist Julien zich los te rijden van Abe en het gat naar de kopgroep te overbruggen. Waarna hij de groep van 5 de laatste ronde in loodste. Wat een strijd werd daar geleverd! Na de eerst bocht waren het Briek, Teun en Silvan die een gaatje sloegen. Tot aan de finish bleef het spannend, in de sprint was het uiteindelijk Briek die de eerste plaat in handen nam! Gevolgd door Teun en Silvan.

Kort daarachter volgde Torben en Julien op plek vier en vijf. Abe kwam binnen op een keurige zesde plek, gevolgd door Jushua die een groot deel van de wedstrijd solo had gereden en het gat daarbij knap beperkt had gehouden. Lieuwe en Joep maakte daarachter de ranglijst compleet.

Groep B en C
Hierna was het de beurt aan de B en C rijders. De C rijders starten als eerste met Davin, Quinten en Noor. Op een klein moment later gevolgd door de B rijders. In de B groep waren het de broertjes Nicolai en Girigory die de strijd aan gingen met Max en Arnau. Dat het geen vriendschappelijke wedstrijd was bleek al snel. De mannen gunden elkaar niet veel. Niemand was van plan een trap te veel te doen aan kop en zo werd het een tactisch steekspel.

Ronde na ronde bleef het groepje bij elkaar zonder dat er echte aanvallen werden geplaatst. Met afwisselend, al dan niet vrijwillig, kopwerk bleef het tempo daarbij nog enigszins beperkt. Totdat Davin en Quinten aan konden sluiten. In eerste instantie leken Davin en Quinten zelfs de B rijders het werk te laten doen. Maar na twee rondjes gingen zij erop en er over en ging het tempo in de groep daarachter omhoog.

Ondanks de beperkte groep was het bij de C rijders ook zeker geen gelopen race. De eerste ronden kon Noor, die pas twee keer mee had getraind, goed volgen. Davin en Quinten deden het werk en gingen er samen vandoor. Noor werd hierdoor gedwongen eigen tempo te rijden en dat lukte haar goed. Davin en Quinten, die inmiddels de groep B rijders achter zich hadden gelaten, pikten Noor op in ronde 12. Dat was voor Noor de verlossing van een eenzame strijd. Ze bleek weer prima aan te kunnen haken bij de jongens!

Maar de groep van 3 werd al snel een groep van 4. Wat bleek, Max en Nicolai hadden zich losgeweekt van Grigory en Arnau. In die strijd was het Max die wederom een gaatje sloeg en weg kon rijden bij Nicolai. Met een ultieme krachtinspanning sloot hij weer aan bij de C rijders. Een hele slimme zet, want hier kon hij uit de wind op naar de laatste ronde! Nicolai bleef vechten om dichterbij te komen, maar tevergeefs. In het voorste groepje was het Max die de laatste meters voor zijn finish op kop reed en zo de overwinning opstreek! Nicolai pakte daarachter de tweede plaats. Voor plek drie werd het sprinten.. Uiteindelijk klopte Grigoray Arnau en completeerde het podium.

De C groep moest echter nog 5 rondes. Met Noor in het laatste wiel werd er stevig tempo gereden. Tot en met de laatste ronde bleef het onduidelijk wie van de twee mannen zich tot winnaar zou kronen. Het kwam dus op ook hier op de sprint aan. En in die sprint was het Quinten die met een laatste krachtinspanning als eerst over de finish kwam. Davin werd tweede en Noor pakte evengoed gewoon een medaille mee als beloning voor haar knappe inspanning.

En zo waren alle plaatsen verdeeld. Complimenten aan alle jonge rijders voor een prachtig en sportieve kampioenschap. We hebben van jullie genoten!

Top 3 per categorie

Plek Groep A (cat. 1/3) Groep B (cat. 4 en 5) Groep C (cat. 6 en 7)
1 Briek Max Quinten
2 Teun Nikolai Davin
3 Silvan Grigory Noor

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑