Dolle donderdagavond voor jong en oud

Soms zijn er van die avonden dat sommige renners héél veel zin hebben in koers, en andere renners daar dan best wel last van hebben. Donderdag was zo’n avond waarop de renners als een dolle van start gingen en door bleven vlammen tot de finish. Koos Jeroen Kers was aan het eind de snelste bij de finish.

KJK had er zin in en de eerste 10 ronden was het dan ook laagvliegen en vele renners hadden het zwaar. Snelste ronde voor velen onder de 1.10…..
Enkele Masters vonden het vooral jammer dat er niet méér waren, want een groter peloton was wel lekker geweest. Hoe dan ook aan het eind werd het toch een sprint van een uitgedund peloton.
KJK ging van kop aan en de aandringende Viego Tijssen kon er net niet meer overheen komen. 3e werd Joppe van de Weerdt, voor Joris van Nieuwkerk, Lorenzo van Velzen en Michiel Mouris.
In de stand is Viego nu leider, voor Lorenzo en Joris. voorjaarscompetitie 2022
Mylaps staat hier.

Afvallen en aanvallen bij de VJC jeugd
Op de tweede dag van de VJC 2022 bij de jeugd stond een afvalkoers op het programma en een reguliere wedstrijd. Om even te testen of de groepen goed ingedeeld zijn en in te schatten hoe bijvoorbeeld teams in de toekomst ingedeeld kunnen worden. De bezetting was weer goed. Zes grote motoren, negen jonge rappe jonge ventjes.

Afvallen
De afvalkoers bij de oudsten ging om de ronde, dus er werden 12 ronden in totaal gereden. De eerste sprint was meteen al spannend. Nikolai trok aan het kortste eind (1pt). Max (3pt) troefde in de volgende sprint Gijs (2pt) af maar moest daarna zijn meerdere erkennen in de andere drie. Quinten maande Phearon tot actie zodat ze al voor de bel klonk een gat hadden geslagen naar Davin (4pt) die niet meer terug wist te komen. In de beslissende sprint kwam Quinten (5pt) te kort om Phearon (6pt) te kloppen. Achteraf klaagde Quinten even over het verschil in verzet wat Phearon heeft (hogere categorie) maar, wie niet op een groot verzet kan sprinten moet slim zijn…

De jongens in de tweede groep bleven de eerste ronde bij elkaar en daar werd Julien (1pt) het kind van de rekening. Abe (2pt) moest daarna de rol lossen toen enkele andere het tempo hoog hielden. Ook voor Joep (3pt) en Yaban (4pt) ging dit tempo te hard. Joshua kon zijn karretje nog lang aanhaken maar moest genoegen nemen met 5pt. Uiteindelijk bleven er vier renners over. Silvan (6pt) kraakte net voor de sprint. Teun (7pt) moest daarna de rol lossen. Blijven over Briek en Arnau. Briek (8pt) leek nog terug te komen tot het wiel van Arnau (9pt) maar die kon het volhouden tot de streep om de winst te pakken.

Uitleg vóór de wedstrijd

Aanvallen
Nu volgde er een traditionele wedstrijd, wie als eerst finisht wint. Duidelijker kan niet. De oudsten rijden 8 ronden. De jongsten 6. Gijs leek al snel te moeten lossen in de eerste ronde maar knokte zich heel knap terug in de wedstrijd waarin de groep tot de een na laatste ronde compleet bleef. Uiteindelijk moest Gijs (1pt) toch lossen, ook Max (2pt) en Nikolai (3pt) konden het hoge tempo niet volgen. Net voor de sprint had Davin (4pt) moeten lossen, maar Phearon (5pt) verkeek zich nu op de sprintsnelheid en koersintelligentie van Quinten (6pt). Snel geleerd van de vorige wedstrijd.

In de andere koers ontstond er al snel een kopgroep van zes man. Abe (1pt), Yaban (2pt) en Joshua (3pt) bleven net de aansluiting missen maar bleven alles geven. Misschien valt het opeens weer stil vooraan en kan je weer terug komen. Altijd vol blijven geven dus! Het was Arnau die het tempo constant hoog hield in de groep. Misschien is hij maar een enkele keer van kop af geweest in de hele wedstrijd. Teun (4pt) was het eerste slachtoffer door dat gebeuk. Daarna moest Joep (5pt) uiteindelijk in de laatste ronde toch capituleren, maar hij ging strijdend ten onder en gaat steeds beter rijden en langer mee. Geweldig om te zien! Julien (6pt) liet zich dit keer niet verrassen en moest pas vlak voor het einde lossen om de sprint om de winst van een afstandje te bekijken. Silvan (7pt) werd daarin derde. Briek (8pt) moest wederom zijn meerdere erkennen in Arnau (9pt). Er zullen toch combines gesmeed moeten worden om hem uit het geel te rijden lijkt het wel.

Pedaleur de Charme
Bij de vorige truien uitreiking heeft de jury over het hoofd gezien dat er ook nog een mooie groene trui uit te reiken was. Die ging deze week naar de coureur met de mooiste stijl. Abe kreeg die terecht. Trainer Paolo viel het al op tijdens de wedstrijd. “Abe zit echt mooi op zijn fiets zeg”. Dus, een groene trui als beloning. Volgende week wordt de groene trui op een ander onderdeel uitgereikt. Maar hoe mooier je op de fiets zit, hoe beter de kracht op de pedalen terecht komt. Zie Dylan van Baarle. Blijven oefenen daarop dus!

Strijders
Gijs was na zijn blessure opgelopen bij het voetbal nog niet helemaal fit, maar gaf alles. Dat leverde hem de verdiende blauwe trui op bij de grote motoren. De blauwe trui bij de jongsten was voor Joep die liet zien steeds harder te gaan en vol overgave door te blijven rijden. Top! 

Leiders
Aan het geel van Phearon en Arnau is niks veranderd. Ze hebben de trui alleen maar steviger om de schouders. Maar klopbaar lijken ze wel te zijn. Met nog vier wedstrijddagen te gaan is nog niks gespeeld.

Stand groep 1:

  1. Phearon 13pt
  2. Davin 18pt
  3. Quinten 11pt
  4. Moos 8pt
  5. Nikolai 8pt
  6. Max 8pt
  7. Grigori 6pt
  8. Gijs 3pt

Stand groep 2:

  1. Arnau 38pt
  2. Briek 34pt
  3. Silvan 27pt
  4. Joep 17pt
  5. Torben 14pt
  6. Fien 14pt
  7. Yaban 14pt
  8. Teun 11pt
  9. Abe 11pt
  10. Joshua 8pt
  11. Julien 7pt
  12. Valerio 4pt
  13. Lorelei 2pt

De truien kunnen op de training van dinsdag en de wedstrijd van donderdag weer getoond worden. Weer even wassen voor de zekerheid, je weet maar nooit of je hem vast kan houden. Donderdag 5 mei is het weer koers.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑