Weekendje om te winnen

Het afgelopen weekend was het mooi weer om een koersje te rijden. Hoewel het aantal koersen nog beperkt is werd er toch door een aantal leden goed gebruik van gemaakt. En er waren opnieuw zeges en een paar mooie uitslagen te noteren. Een altijd incompleet overzicht.

In België wisten Femke Markus en Julian Vergouw weer een mooie zege te noteren. Femke heerste met haar team in Leiedal Koerse (zeg maar de E3 Prijs voor vrouwen). In de finale wist de ploeg het overtal perfect uit te spelen en voor Femke alweer de tweede klassieker die ze dit jaar wint. verslag hier

Een stukje verderop in België reden de Amstel Junioren Mees van Duren, Taco Keijzer, Max Bergsma en Julian Vergouw een 90 km lange koers op zondag, in Wijer. Julian liet zich weer goed zien door op het niet al te selectieve parcours toch met twee anderen te ontsnappen en met overmacht de sprint te winnen. Wéér winst dus.

In ‘t Zand begon in Noord Holland dan eindelijk het echte wegseizoen (althans met een parcours op de weg). Het klassieke criteriumrondje zorgt altijd voor mooie koersen. Bij de Sportklasse was de in vorm zijnde Serge van de Putten opnieuw de smaakmaker. Hij zat uiteraard mee in de kopgroep en smeet daar als vanouds met zijn krachten. Leidersprijs, premies, alles voor Serge…maar niet de bloemen, want Serge moest uiteindelijk genoegen nemen met plek vier. Toch straf. Caspar Hermans werd 12e en Romke van de Weerdt zat daar niet ver achter.
Bij de Dames waren o.a. Rosan Koper, Suzanne Mulder en Roos Markus aanwezig en na het extra controleren van de chip konden ze gerust van start. Rosan reed naar top-10: 9e. Suzanne werd 15e. De Elite koers werd volgens de speaker verrassend een prooi voro Koos Jeroen Kers. Maar wij weten beter: de VJC liegt nooit over vorm.
In Standaarbuiten (ergens diep in Brabant) was ook weer het jaarlijkse criterium. Bij de Nieuwelingen liet Michiel Mouris zich goed zien met een lange solo, maar uiteindelijk werd hij toch teruggepakt en moest hij het doen met plek 14. In de Elite koers zat Wessel Mouris mee in een sterke kopgroep en werd hij 7e. Wessel is in vorm. Niek Voogt eindigde in het eerste peloton.

Er werd ook op de mountainbike gereden dit weekend en wel in het Belgische Houffalize. Een UCI marathon. Het is de redactie niet helemaal duidelijk, maar door het koppel Judith van Maanen/Puck Pinxt werd 5 keer een fles bier gewonnen en heel veel bloemen.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑