De VJC liegt niet: KJK is in vorm

Dat de donderdagse VJC-wedstrijden een prima thermometer zijn voor de vorm waarin iemand verkeert is duidelijk. Koos Jeroen Kers won zondag nog de Ronde van ‘t Zand na donderdag de VJC-rit te hebben gewonnen, en ook nu won hij weer. Hij was de beste in het sprintje van drie: vóór Julian Vergouw en Niek Voogt.

De bijna zwoele Bevrijdingsdag-avond nodigde het niet al te grote peloton wederom uit om er lekker in te knallen. Eén van de sterke mannen die dat deed was Joris van Nieuwkerk, maar uiteindelijk schakelde hij zichzelf uit. Turend op zijn teller die ongetwijfeld hoge wattages aangaf, vergat hij te sturen en reed hij aan de achterkant van het parcours rechtdoor het hek in. Hij katapulteerde zich zelfs óver het hek heen en kwam tot stilstand óp het fietspad…einde koers. De fiets was nog redelijk ongeschonden, maar zelf heeft Joris wel wat (mentale) schade. Sterkte.
Na een aantal schermutselingen waardoor een enkeling moest afhaken reden uiteindelijk KJK, Niek en Julian weg. De leider in het klassement, Lorenzo van Velzen had ook een afloper en moest de koers voorzichtig uitrijden. KJK en Niek ontdeden zich in de laatste ronde nog van Julian en Koos wist het sprintje te winnen van Niek.
Het peloton dat eerder moest/mocht afsprinten zag Tristan Geleijn als eerste over de meet bollen, voor Joppe van de Weerdt, Lorenzo en de eerste Master, Ronald de Waal.
De 5 euro voor beste nieuweling ging naar Ravi van de Putten.

https://results.sporthive.com/events/PC1969108/races/6528542
Stand volgt nog.

Volgende week de finale rit met prijsuitreiking.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑